DOÇENT KORAY KORKMAZ
ORDU ÜNİVERSİTESİ/FATSA DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/SU ÜRÜNLERİ İŞLEME ANABİLİM DALI/ (Araştırmacı ID : 16251) - (ORCID : 0000-0003-2940-6592) koraykorkmaz@odu.edu.tr

Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı Su Ürünleri

1 Karadeniz'de Avlanan Deniz Salyangozları (Rapana Venosa) Kabuklarının Değerlendirilmesi: Hidroksiapatit, CaO ve Aktif Karbon Üretimi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Devam Ediyor  
2 Karadeniz'de Avlanan Ticari Değeri Yüksek Balıkların Yenilebilir ve Atık Kısımlarından Protein Hidrolizatı Üretimi ve Protein Hidrolizatlarının Doğa Dostu Yenilebilir Filmlerde Kullanımı
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Devam Ediyor  
3 İSRAİL SAZAN'INDAN (Carassius Gibelio) DİYET LİFLİ SURİMİ ÜRETİMİ
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
4 Gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss) yan ürünleri kullanılarak elde edilen protein hidrolizatı yağının yanıt yüzey yöntemi ile optimizasyonu ve kalitesinin belirlenmesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
5 BALIK ATIKLARINDAN ELDE EDİLEN PROTEİN HİDROLİZATI YAN ÜRÜNÜ BALIK YAĞININ YEM SEKTÖRÜ İÇİN DEĞERLENDİRİLMESİ
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
6 Deniz Salyangozu (Rapana Venosa Valenciennes, 1846)' nun İşlenmesinde Besin ve Kalite Parametrelerinin İncelenmesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
7 Kekik ilavesinin sardalyanın (Sardina pilchardus) buzda depolanma süresi üzerine etkilerinin duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik yönden değerlendirilmesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
8 Türk Somonu (Oncorhynchus mykiss) Atıklarından Elde Edilen Protein Hidrolizatının Tuz Stresi Koşullarında Kesme Gül Yetiştiriciliği Üzerine Etkisinin Araştırılması
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Devam Ediyor  
9 Lactobacillus reuteri serbest hücre ekstraktı ile propolis ekstraktlarının mikroenkapsülasyonu ve balıkta bozulmaya neden olan bakteriler üzerindeki antibakteriyel etkileri
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
10 Biberiye Esansiyel Yağı Kullanılarak Hazırlanan Nanoemülsiyonların Karakterizasyonu ve Balıklarda Bozulma Etmeni ve Gıda Kaynaklı Patojenik Bakteriler Tarafından Üretilen Biyojenik Aminler Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
11 İsrail Sazan (Carassius Gibelio)'ından Biyoaktif Proteinlerin Ve Peptitlerin Araştırılması
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
12 Türk Somonu ve Hamsi Atıklarından Elde Edilen Protein Hidrolizatlarının Topraksız Domates Yetiştiriciliğinde Biyostimulant Olarak Kullanım Olanaklarının Araştırılması ve Meyvelerin Hasat Sonrası Muhafazasına Etkisinin Belirlenmesi
  -Tübitak 1001   Devam Ediyor  
13 Kesme Süs Bitkileri Yetiştiriciliğinde Hamsi Atık Hidrolizatlarının Biyoaktivatör Olarak Kullanılması
  -Tübitak 1001   Devam Ediyor  
14 Farklı giriş sıcaklıkları kullanılarak mikroenkapsüle edilmiş balık yağlarının oksidatif stabilitesinin araştırılması
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Devam Ediyor  
15 Ordu' dan Hopa ya Mavi Yol projesi
  Kalkınma Bakanlığı   Tamamlandı  
16 Su Ürünleri Protein Araştırma (Proteomik) Laboratuarı
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
17 Buzda Depolanan Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss)’ nda Lipit ve Protein Oksidasyonunun Belirlenmesi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
18 İki Boyutlu Jel Elektroforezi (2D-PAGE) ile Alabalıktaki (Onchorhynchus mykiss) Kas Proteinlerinin Protein Oksidasyonuna Olan Etkisinin Belirlenmesi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
19 Selenomethionin ile Beslemenin Dondurarak Depolamada (-18 °C) Gökkuşağı Alabalık (Onchorhynchus mykiss)’ larının Protein ve Lipit Oksidasyonuna Etkisi,
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
20 Ticari Enzimler Kullanılarak Farklı Balık Türü Atıklarından Hidrolizat Üretimi Ve Antioksidan Kapasitesinin Belirlenmesi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
21 Hasat Sonrası Sodyum Bikarbonat Enjeksiyonun Alabalıkların Rigor Mortis Sürecine Etkisi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
22 Kızartma yağına eklenen antioksidanların balıkların et kalitesine etkisinin belirlenmesi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
23 Farklı Yöntemlerle Elde Edilen Protein Hidrolizatı ve Yan Ürünlerinin Kalitelerinin Kimyasal ve Fiziksel Olarak Değerlendirilmesi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  

2019 © ORDU ÜNİVERSİTESİ