DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ ÖMER FARUK ÇELİK
ORDU ÜNİVERSİTESİ/ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI/ (Araştırmacı ID : 198972) - (ORCID : 0000-0002-6105-4825) ofarukcelik@odu.edu.tr

Mühendislik Temel Alanı Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

1 Buğday Çimi Tozunun Bazı Biyoaktif Özelliklerinin Belirlenmesi ve Fonksiyonel Yoğurt Üretiminde Kullanımı
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Devam Ediyor  
2 Doğu Karadeniz Yaylalarında Geleneksel Olarak Üretilen Yoğurtlardan Antimikrobiyal Aktiviteye Sahip ve Ekzopolisakkarit (EPS) Üreticisi Laktik Asit Bakterilerinin (LAB) İzolasyonu ve Yoğurt Kalitesi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
3 Mormiks katkılı yoğurtlarda in vitro sindirimin fenolik ve antosiyanin biyoerişilebilirliğine etkisinin belirlenmesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
4 Farklı kavurma proseslerinin fındık proteinlerinin sindirilebilirliğine ve fenoliklerin biyo-erişilebilirliğine etkilerinin in vitro şartlarda araştırılması
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
5 Ordu-Giresun illerinde avlanan bazı balık türlerinin kimyasal kompozisyonu, biyoaktif bileşenlerinin tespiti ve biyoaktivitelerinin değerlendirilmesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
6 Prina ve Karasudan Diyet Lifleri ve Fenolik Bileşenlerin Ekstraksiyonu, Fonksiyonel Özelliklerinin Metagenomik, Biyoyararlılık ve Sitotoksisite Analizleri ile Belirlenmesi ve Gıda Endüstrisinde Kullanılabilirliklerinin Araştırılması
  -Tübitak 1001   Devam Ediyor  
7 Fındık (Corylus avellana L.) Diyet Liflerinin Farklı İntestinal Segmentlerdeki (Cecum, Proksimal ve Distal Kolon) Mikrobiyota ve Doku Morfolojisi Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
  -Tübitak 1002   Tamamlandı  
8 Ticari Öneme Sahip Türk Fındık (Corylus avellana L.) Çeşitlerinin Diyet Lifi Kompozisyonlarının ve Protein Sindirilebilirliklerinin Araştırılması ve Kavurma Prosesisin Bu Parametreler Üzerine Etkisinin Belirlenmesi
  -Tübitak 1002   Tamamlandı  
9 Fındık (Corylus avellana L.) ve Fındık Zarı Diyet Liflerinin Prebiyotik Potansiyellerinin Belirlenmesi
  -Tübitak 3501   Tamamlandı  
10 Ordu-Giresun illerinde avlanan bazı balık türlerindeki biyoaktif protein bileşenlerinin tespiti
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
11 Farklı kabuk renklerine sahip kinoa tohumlarının bileşimlerinin ve biyoaktif özelliklerinin belirlenmesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
12 Yoğurt Dondurmasının Fizikokimyasal, Duyusal ve Mikrobiyolojik Özelliklerine Karayemiş Meyvesinin (Prunus laurocerasus) Etkisi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
13 Taze ve Deri Tulumlarda Olgunlaştırılmış Çökeleklerin Bazı Özelliklerinin Kıyaslanması
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
14 Az Yağlı Tulum Peynirinde Starter Kültür İlavesinin Olgunlaşmaya Etkisinin Araştırılması
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  

2019 © ORDU ÜNİVERSİTESİ