1 |
Sex-dependent colonic microbiota modulation by hazelnut (Corylus avellana L.) dietary fiber
Daştan Elanur, ÇELİK ÖMER FARUK, BAŞ ORHAN, BULUT ZAFER, Lindemann Stephen R., Tugay Mehmet İhsan, DEĞERMENCİ MUHAMMET, SUVARIKLI ALAN BEYZA, NİZAMLIOĞLU MEHMET, TUNÇİL YUNUS EMRE , Yayın Yeri:Food and Function , 2023
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
2 |
Improving the antioxidant activity of yogurt through black and green tea supplementation
ÇELİK ÖMER FARUK, Kılıçaslan Merve, Akçaoğlu Sevgi, Öztürk Yasin , Yayın Yeri:International Journal of Food Science and Technology , 2023
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
3 |
Hazelnut (Corylus avellana L.) skin, a by-product of hazelnut industry, possesses oil with high oxidative and thermal stabilities
ÇELİK ÖMER FARUK, AKTAŞ NESİMİ, Tugay Mehmet İhsan, TUNÇİL YUNUS EMRE , Yayın Yeri:International Journal of Food Science and Technology , 2023
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
4 |
Correlation of gene content in selected bifidobacteria with folate supplier or scavenger status during growth in laboratory media
ÇELİK ÖMER FARUK, O'Sullivan Daniel J. , Yayın Yeri:Food Bioscience , 2023
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
5 |
Lactobacilli isolates as potential aroma producer starter cultures: Effects on the chemical, physical, microbial, and sensory properties of yogurt
ÇELİK ÖMER FARUK, TEMİZ HASAN , Yayın Yeri:Food Bioscience , 2022
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
6 |
Determination of the Effect of Garden Cress (Lepidium Sativum L.) on the Ripening Parameters of White Cheese
ÇELİK ÖMER FARUK, KILIÇ Özlem, Kurt Sibel, TARAKÇI ZEKAİ , Yayın Yeri:Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi , 2022
Uluslararası
Hakemli
ESCI
Özgün Makale
|
7 |
Effects of probiotic adjuncts on physicochemical properties, organic acids content, and proteolysis in cheese prepared from buffalo milk
Murtaza Mian Anjum, Muhammad Anees-Ur- Rehman, Hafiz Iram, Kashif Ameer, ÇELİK ÖMER FARUK , Yayın Yeri:Journal of Food Processing and Preservation , 2022
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
8 |
Isolation and identification of lactobacilli from traditional yogurts as potential starter cultures
ÇELİK ÖMER FARUK, ÇON AHMET HİLMİ, SAYGIN HAYRETTİN, ŞAHİN NEVZAT, TEMİZ HASAN , Yayın Yeri:LWT , 2021
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
9 |
Physicochemical properties, total phenolic content, and antioxidant activity of chestnut, rhododendron, acacia and multifloral honey
Akgün Nurettin, ÇELİK ÖMER FARUK, KELEBEKLİ LATİF , Yayın Yeri:Journal of Food Measurement and Characterization , 2021
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
10 |
Investigation of physicochemical, microbiological, textural, and sensory properties of set\u2010type yogurt with Mentha pulegium L. (pennyroyal) powder
BALPETEK KÜLCÜ DUYGU, Koşgin Emine Büşra, ÇELİK ÖMER FARUK, YOLAÇANER ELİF , Yayın Yeri:Journal of Food Processing and Preservation , 2021
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
11 |
Traditional yogurt dilemma; rich flavor vs. microbial safety: An investigation on Volatile Aroma Profiles, Chemical, and Microbiological Qualities of Traditional Yogurts
ÇELİK ÖMER FARUK, TEMİZ HASAN , Yayın Yeri:Journal of Central European Agriculture , 2020
Uluslararası
Hakemli
Zoological Record
Özgün Makale
|
12 |
Effects of drying method on the phenolics content and antioxidant activities of cherry laurel (Prunus laurocerasus L.)
ÇELİK ÖMER FARUK, DEMİRKOL MELİKE, DURMUŞ YUSUF, TARAKÇI ZEKAİ , Yayın Yeri:Journal of Food Measurement and Characterization , 2020
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
13 |
Evaluation of alginate and zein films as a carrier of natamycin to increase the shelf life of kashar cheese
KÜÇÜK GÖKCE SARİTAŞ, ÇELİK ÖMER FARUK, MAZİ BEKİR GÖKÇEN, TÜRE HASAN , Yayın Yeri:PACKAGING TECHNOLOGY AND SCIENCE , 2020
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
14 |
Antioxidant activity, total phenolic and saponin contents of quinoa seeds having different hull colors as affected by washing process
ÇELİK ÖMER FARUK,TUNÇİL YUNUS EMRE , Yayın Yeri:Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi , 2020
Ulusal
Hakemli
TR DİZİN
Özgün Makale
|
15 |
Total phenolic contents, antioxidant and antibacterial activities of chia seeds (Salvia hispanica L.) having different coat color
TUNÇİL YUNUS EMRE,ÇELİK ÖMER FARUK , Yayın Yeri:Akademik Ziraat Dergisi , 2019
Ulusal
Hakemli
TR DİZİN
Özgün Makale
|
16 |
The effects of ripening on some physicochemical and microbiological characteristics of Çökelek cheeses: A market survey of fresh and skin-ripened Çökelek
ÇELEM ERSİN,ÇELİK ÖMER FARUK,TARAKÇI ZEKAİ , Yayın Yeri:Journal of Central European Agriculture , 2018
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
17 |
Efficacy of starter culture application using immersion technique on the characteristics of cooked-curd cheeses: Kashar cheese sample
ÇELİK ÖMER FARUK,Kurt Sertap,Tufenk Busra,TARAKÇI ZEKAİ , Yayın Yeri:LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , 2018
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
18 |
Ordu İlinde Yetişen Sakarca (Ornithogalum umbellatum) BitkisininAntibakteriyel Aktivitesi ve Toplam Fenolik Madde İçeriği
DEMİRKOL MELİKE,ÇELİK ÖMER FARUK,TARAKÇI ZEKAİ , Yayın Yeri:Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi , 2017
Ulusal
Hakemli
Endekste taranmıyor
Özgün Makale
|
19 |
The effects of starter cultures on chemical, biochemical and sensory properties of low-fat Tulum cheeses during ripening
ÇELİK ÖMER FARUK,TARAKÇI ZEKAİ , Yayın Yeri:International Journal of Dairy Technology , 2017
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
20 |
Yenilebilir Aljinat ve Zein Filmlerin Gıda Ambalajlamasında Kullanımı
SARITAŞ KÜÇÜK Gökce, ÇELİK ÖMER FARUK, TÜRE HASAN , Yayın Yeri:Ordu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi , 2017
Ulusal
Hakemli
Endekste taranmıyor
Derleme Makale
|
21 |
Ordu İli merkezindeki tüketicilerin fermente süt ürünleri tüketim alışkanlıkları
TARAKÇI ZEKAİ,Karaağaç Muhammet,ÇELİK ÖMER FARUK , Yayın Yeri:Ordu Üniversitesi Akdemik Ziraat Dergisi , 2015
Ulusal
Hakemli
TR DİZİN
Özgün Makale
|
22 |
Factors influencing the stability of freeze dried stress resilient and stress sensitive strains of bifidobacteria
ÇELİK ÖMER FARUK,DJ O’Sullivan , Yayın Yeri:Journal of Dairy Science , 2013
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|