DOÇENT BEKİR GÖKÇEN MAZI
ORDU ÜNİVERSİTESİ/ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI/ (Araştırmacı ID : 15950) - (ORCID : 0000-0003-3478-6243) bgmazi@odu.edu.tr

Mühendislik Temel Alanı Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

1 Fındık Unuyla Zenginleştirilmiş Buğday Cipsi Üretimi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
2 Afrika göçmen çekirgesinin (Locusta migratoria) kızılötesiyle kurutulması ve çekirge tozunun bazı tekno-fonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi.
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
3 Düşük Rezolüsyonlu NMR Relaksometre Tekniğini Kullanarak Farklı Tuzların Proteinler Üzerindeki Davranışını Araştırmak
  -Tübitak 1002   Tamamlandı  
4 Kapari tohumlarından (Capparis spp.) ve çay (Camellia sinensis) posasından ohmik ısıtma destekli ekstraksiyon yöntemi kullanılarak bitkisel ham protein ekstraksiyonu, karakterizasyonu ve gıda uygulamaları
  -Tübitak 1001   Devam Ediyor  
5 Şeker Şurubu Tağşişi Belirleme için Alternatif bir Yöntem: ‘Etanol İzotop-IRMS’
  -Tübitak 1001   Devam Ediyor  
6 Akış Destekli Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG) Ve NMR Relaksometrenin Gıdalarda In Vitro Sindirim İzleme Aracı Olarak Kullanılması
  COST   Devam Ediyor  
7 Polisakkarit Bazlı Aerojellerin Tasarlanması ve Aerojellerin Farklı Gıda İşlemlerinde Kullanılması
  COST   Devam Ediyor  
8 Beta-Galaktosidazın Ters Misel Özütlemesi Ile Saflaştırması: Sıcaklık Etkisi Ve Enzim Altunite Yapısı Tayini
  TÜBİTAK PROJESİ   Tamamlandı  
9 Ordu İlinde Yayılış Gösteren Primula acaulis subsp. rubra Alttürünün Uçucu Yağlar Bakımından İncelenmesi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
10 Farklı olgunlaştırma yöntemlerinin kivi meyvesi uçucu bileşen profili üzerine etkisinin belirlenmesi.
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
11 Ülkemizin Farklı Bölgelerinde Yetişen ”Hayward” (A. Deliciosa Planch) Kivi Çeşidinin Serbest ve Bağlı Aroma Potansiyeli Üzerine Bir Araştırma
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
12 Farklı Ticari Mayaların Öküzgözü Üzümünden Elde Edilen Şarabın Aroma Maddeleri Üzerine Etkisi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
13 Düsük Rezolüsyonlu NMRRelaksometre ve Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG) Teknikleri KullanarakD-Psikoz(Nadir Seker) Içeren Glike Protein ve Sekerleme Ürünleri Tasarımı ve Bu Ürünlerin FizikselveKimyasal Karakterizasyonu
ORDU ÜNİVERSİTESİ   COST   Tamamlandı  
14 Farklı Kurutma Yöntemlerinin Ar-poleninin Fizikokimyasal Özellikleri ve Antioksidan Aktivitesi Üzerine Etkisi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
15 Ordu da Yetiştirilen Hayward Kivisinin Önemli Kimyasal Bileşenler ve Fiziksel Özellikler Yönünden Tanımlanması
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
16 Türkiye’nin Farklı Bölgelerinden Seçilen Bal Örneklerinde HMF Tayini İçin İki Yöntemin Karşılaştırılması
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
17 Kluyveromyces lactis in Ekmek Mayası Olarak Kullanılma Potansiyelinin İncelenmesi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
18 Nohuttan Cicer arietinum Beta galaktosidaz enziminin ters misel özütlemesi ile saflaştırılması
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
19 Kluyveromyces lactis mayasının farklı hamur formülasyonlarında kabarma aktivitesinin incelenmesi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
20 Evaluating Microemulsions for Lactase Purification
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Diğer Resmi Kurum ve Kuruluşlar   Tamamlandı  
21 Purification of Beta Galactosidase From Fermentation Broths
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  

2019 © ORDU ÜNİVERSİTESİ