PROFESÖR BAHAR TOKUR
ORDU ÜNİVERSİTESİ/FATSA DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/SU ÜRÜNLERİ İŞLEME ANABİLİM DALI/ (Araştırmacı ID : 130821) - (ORCID : 0000-0002-7087-5801) bahartokur@odu.edu.tr

Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı Su Ürünleri

1 Alabalıklı (Onchorhynchus Mykiss) İçli Köftenin Dondurularak Depolama Boyunca (-18 oC) Fiziksel, Kimyasal ve Duyusal Kalitesinin Belirlenmesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
2 Düşük ve Yüksek Viskoziteli Ürün İçeren Toroidal Konservelere Isıl Işlem Sırasında Uygulanan Yatay-Eksensel Dönme Prosesinin Ürün Sıcaklık ve Hız Dağılımına Etkisinin Matematiksel Modellenmesi ve Optimum Dönme Hızının Belirlenmesi
  -Tübitak 1001   Tamamlandı  
3 Ton balığı konservesi yan ürünlerinden üretilen ve soğukta (4±2 °C) depolanan balık patenin kalitesine üzerine farklı ambalajlarının etkilerinin incelenmesi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
4 Kemane vatozu’ (Rhinobatos rhinobatos L., 1758) ‘ ndan üretilen suriminin fonksiyonel özelliklerinin incelenmesi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
5 Kekik ekstraktı İlaveli yenilebilir film ile kaplanan istavritin Trachurus trachurus Dondurularak depolanma boyunca Kimyasal ve Duyusal kalite değişimlerinin incelenmesi
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
6 Marketlerde Satışa Sunulan Salamura ve Marine Edilmiş Su Ürünlerinde Bisfenol A İçeriğinin Tespiti
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
7 Hasat öncesi soydum bikarbonat ilaveli yemle beslenen alabalıkların dondurarak depolama süresince et kalitesinde meydana gelen değişimlerin incelenmesi
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
8 Kekik ilavesinin sardalyanın buzda depolanması süresi üzerine etkilerinin duyusal kimyasal ve mikrobiyolojik yönden değerlendirilmesi
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
9 Kekik ilavesinin sardalyanın buzda depolanması süresi üzerine etkilerinin duyusal kimyasal ve mikrobiyolojik yönden değerlendirilmesi
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
10 Dondurarak Depolanan Burgerlerde Kalite Değişimleri Oreochromis niloticus
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
11 Sebzeli Alabalık Oncorhynchus mykiss ve sardalya Sardina pilcardus filetolarının Dondurularak Depolanması Esnasında Kalite Değişimleri
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
12 Kafes Balıkçılığı Mesleki Eğitimi ve İstihdamı Projesi Aktif İşgücü Piyasası Stratejileri Projesi Yeni Fırsatlar Programı
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ   Avrupa Birliği   Tamamlandı  
13 Avrupa daki Bazı Araştırma Merkezlerinin Su Ürünleri ve Kalite Kontrol Deneyimlerinin Paylaşılması Leonardo da Vinci Hareketlilik Programı
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ   Avrupa Birliği   Tamamlandı  
14 Iskarta Türlerin Balık Çorbası Balık Sosu Ve Olarak Değerlendirilmesi Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermayesi Desteği
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ   Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)   Tamamlandı  
15 Türkiye de ilk Kez Su Ürünleri Atıklarından Jelatin Üretimi
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ   Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)   Tamamlandı  
16 Balıktan Protein Hidrolizat Üretimi
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ   TÜBİTAK PROJESİ   Tamamlandı  
17 Ton Balığı Konservesi Üretiminde Kaliteyi İyileştirmek Amacıyla Yeni Bir Tasarımın Prosese Uygulanması
  TÜBİTAK PROJESİ   Tamamlandı  
18 Üç Farklı Lif Buğday Lifi Limon Lifi Havuç Lifi Katkısının Suriminin Jel Oluşturmasında Protein Kalitesine Etkisi
  DİĞER   Tamamlandı  
19 Biberiye Ekstraktı İlavesinin Farklı Metotlarla Pişirilen Dondurulan ve Yeniden Isıtılan Çipura nın Sparus aurata Kalitesi Üzerine Etkileri
  TÜBİTAK PROJESİ   Tamamlandı  
20 Alaska Mezgiti Therogio charcogramma nden elde edilen Yengeç Analoğunun Soğuk Depolama Esnasında Protein Kalitesinde Meydana Gelen Değişimler
  DİĞER   Tamamlandı  
21 Su Ürünleri Protein Araştırma Proteomik Laboratuarı
  DİĞER   Tamamlandı  
22 Buzda Depolanan Gökkuşağı Alabalığı Oncorhynchus mykiss nda Lipit ve Protein Oksidasyonunun Belirlenmesi
  DİĞER   Tamamlandı  
23 İki Boyutlu Jel Elektroforezi 2D PAGE ile Alabalıktaki Onchorhynchus mykiss Kas Proteinlerinin Protein Oksidasyonuna Olan Etkisinin Belirlenmesi
  DİĞER   Tamamlandı  
24 Selenomethionin ile Beslemenin Dondurarak Depolamada 18 oC Gökkuşağı Alabalık Onchorhynchus mykiss larının Protein ve Lipit Oksidasyonuna Etkisi
  DİĞER   Tamamlandı  

2019 © ORDU ÜNİVERSİTESİ