1 |
THE THERMAL STABILITY OF PHYTOCHEMICALS AND PHYSICOCHEMICAL PROPERTIES OF KIRAZ AND FINDIK CHERRY LAUREL FRUITS (LAUROCERASUS OFFICINALIS L.) AND THEIR MOLASSES
Başar Vesile,ŞİMŞEK ATİLLA,TURAN EMRE , Yayın Yeri:THE JOURNAL OF FOOD , 2024
Ulusal
Hakemli
TR DİZİN
Özgün Makale
|
2 |
Some physicochemical, nutritional and sensory properties of functional pumpkin dough chips produced using hazelnut and cereal flour by different frying methods
ÇAVUŞ MEHMET,ŞİMŞEK ATİLLA,TURAN EMRE , Yayın Yeri:International Journal of Food Engineering , 2024
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
3 |
SOME PHYSICOCHEMICAL AND SENSORY PROPERTIES OF HAZELNUT
BEVERAGES ENRICHED WITH VIT-C SOURCE FRUITS AND SHELF LIFE
Çelik Sakine Kübra, TURAN EMRE, ŞİMŞEK ATİLLA , Yayın Yeri:THE JOURNAL OF FOOD , 2023
Ulusal
Hakemli
TR DİZİN
Özgün Makale
|
4 |
The efect of chlorogenic acid from green cofee as a natural
antioxidant on the shelf life and composition of hazelnut paste
ŞİMŞEK ATİLLA, ÇİÇEK BURÇİN, TURAN EMRE , Yayın Yeri:European Food Research and Technology , 2023
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
5 |
The effects of bentonite and activated charcoal treatments on aflatoxin content (AFB1, AFB2, AFG1, and AFG2) and physicochemical characteristics of hazelnut milk
ÇAKIR CÜNEYT, TURAN EMRE, ŞİMŞEK ATİLLA , Yayın Yeri:Journal of Food Measurement and Characterization , 2023
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
6 |
DETERMINATION OF PHYSICOCHEMICAL, ANTIOXIDANT, TEXTURAL AND SENSORY FEATURES OF PASTIRMA CEMEN PASTE PRODUCED BY USING DIFFERENT CONCENTRATIONS OF BLACK GARLIC
TURAN EMRE, ŞİMŞEK ATİLLA , Yayın Yeri:Gıda , 2022
Ulusal
Hakemli
TR DİZİN
Özgün Makale
|
7 |
Black garlic as a substitute for fresh garlic to reduce off-flavor and enhance consumer acceptance and bioactive properties in cemen paste
TURAN EMRE, ŞİMŞEK ATİLLA , Yayın Yeri:Journal of Food Processing and Preservation , 2022
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
8 |
Effects of lyophilized black mulberry water extract on lipid oxidation, metmyoglobin formation, color stability, microbial quality and sensory properties of beef patties stored under aerobic and vacuum packaging conditions
TURAN EMRE, ŞİMŞEK ATİLLA , Yayın Yeri:Meat Science , 2021
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
9 |
Vespa crabro germana Christ, 1791 (Hymenoptera: Vespidae)’in Yuva Materyalinin Kimyasal Bileşenleri, Antimikrobiyal ve Antioksidan Aktiviteleri
ERTÜRK ÖMER,ŞİMŞEK ATİLLA , Yayın Yeri:Atatürk University Journal of AgriculturalFaculty , 2020
Ulusal
Hakemli
TR DİZİN
Özgün Makale
|
10 |
KIRMIZI PANCAR (Beta vulgaris L.) BETALAİNLERİ ÜZERİNE TERMAL DESTEKLİ ULTRASONİK EKSTRAKSİYONUN ETKİSİ
ŞİMŞEK ATİLLA , Yayın Yeri:GIDA / THE JOURNAL OF FOOD , 2019
Ulusal
Hakemli
TR DİZİN
Özgün Makale
|
11 |
Macro, trace and toxic elements of 4 different edible wild plants from Karadeniz Region
ŞİMŞEK ATİLLA, Şimşek Aylin, DEMİRKOL MELİKE, TURAN EMRE , Yayın Yeri:International Journal of Secondary Metabolite , 2017
Ulusal
Hakemli
TR DİZİN
Özgün Makale
|
12 |
Phenolic profile of meals obtained from defatted hazelnut (Corylus avellana L.) varieties
ŞİMŞEK ATİLLA,ARTIK NEVZAT,KONAR NEVZAT , Yayın Yeri:International journal of life sciences biotechnology and pharma research , 2017
Uluslararası
Hakemli
bioteknoloji
Özgün Makale
|
13 |
Classification of Turkish hazelnut oils based on their triacylglycerol structures by chemometric analysis
KIRALAN SÜNDÜZ SEZER,YORULMAZ ASLI,ŞİMŞEK ATİLLA,TEKİN AZİZ , Yayın Yeri:EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY , 2015
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
14 |
Phytosterols in 17 Turkish hazelnut Corylus avellana L cultivars
YORULMAZ ASLI,VELİOĞLU YAKUP SEDAT,TEKİN AZİZ,ŞİMŞEK ATİLLA,DROVER JOHN CG,ATEŞ JALE , Yayın Yeri:European Journal of Lipid Science and Technology , 2009
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
15 |
Evaluation of the microelement profile of Turkish hazelnut Corylus avellana L varieties for human nutrition and health
ŞİMŞEK ATİLLA, OSMAN AYKUT , Yayın Yeri:International Journal of Food Sciences and Nutrition , 2007
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
16 |
The use of 3D nonlinear regression analysis in mathematics modeling of colour change in roasted hazelnuts
ŞİMŞEK ATİLLA , Yayın Yeri:Journal of Food Engineering , 2007
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
17 |
Response surface methodological study on HMF and fluorescent accumulation in red and white grape juices and concentrates
ŞİMŞEK ATİLLA,POYRAZOĞLU ENDER SİNAN,KARACAN SÜLEYMAN,VELİOĞLU YAKUP SEDAT , Yayın Yeri:Food Chemistry , 2007
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
18 |
Üzüm pekmezi, Zile Pekmezi ve Pestil Üretimi
ARTIK NEVZAT,POYRAZOĞLU ENDER SİNAN,ŞİMŞEK ATİLLA , Yayın Yeri:Tarım Köyişleri Bakanlığı Yayınları- Gıda Serisi:9 , 2007
Ulusal
Hakemsiz
Teknik Not
|
19 |
Nutrient composition of hazelnut Corylus avellana L varieties cultivated in Turkey
KÖKSAL İLHAMİ,ARTIK NEVZAT,ŞİMŞEK ATİLLA,GÜNEŞ NURDAN , Yayın Yeri:Food Chemistry , 2006
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
20 |
Detection of raisin concentrate Pekmez adulteration by regression analysis method
ŞİMŞEK ATİLLA,ARTIK NEVZAT,BAŞPINAR ENSAR , Yayın Yeri:Journal of Food Composition and Analysis , 2004
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
21 |
Selenyumun insan beslenmesi ve sağlığı açısından önemi
ŞİMŞEK ATİLLA,SARI FERDA,ARTIK NEVZAT , Yayın Yeri:Anadolu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi , 2004
Ulusal
Hakemli
Bilim ve Teknoloji
Derleme Makale
|
22 |
Determination of boron in hazelnut Corylus avellana L varieties by inductively coupled plasma optical emission spectrometry and spectrophotometry
ŞİMŞEK ATİLLA,KORKMAZ DENİZ,VELİOĞLU YAKUP SEDAT,ATAMAN OSMAN YAVUZ , Yayın Yeri:Food Chemistry , 2003
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
23 |
İnsan sağlığı ve beslenme açısından bor
VELİOĞLU YAKUP SEDAT,ŞİMŞEK ATİLLA , Yayın Yeri:Anadolu Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi , 2003
Ulusal
Hakemli
Bilim ve Teknoloji
Derleme Makale
|
24 |
Elma çürüklük düzeyinin elma suyunun patulin ve fumarik asit düzeyine etkisi
KADAKAL ÇETİN,NAS SEBAHATTİN,POYRAZOĞLU ENDER SİNAN,ŞİMŞEK ATİLLA , Yayın Yeri:Gıda , 2003
Ulusal
Hakemli
Gıda Bilimleri ve mühendisliği
Özgün Makale
|
25 |
Türkiye'de pekmez üretim teknikleri ve sorunları
ŞİMŞEK ATİLLA,VELİOĞLU YAKUP SEDAT , Yayın Yeri:cinetarım , 2003
Ulusal
Hakemsiz
Teknik Not
|
26 |
Boron concentrations in selected foods from borate producing regions in Turkey
ŞİMŞEK ATİLLA,VELİOĞLU YAKUP SEDAT,COŞKUN ALİ LEVENT,ŞAYLI BEKİR SITKI , Yayın Yeri:Journal of the Science of Food and Agriculture , 2003
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
27 |
Domates ve domates ürünlerinde yeni bir kalite parametresi ergostrerol
KADAKAL ÇETİN,ARTIK NEVZAT,ŞİMŞEK ATİLLA,POYRAZOĞLU ENDER SİNAN , Yayın Yeri:Standard , 2002
Ulusal
Hakemli
Endekste taranmıyor
Derleme Makale
|
28 |
Enzimatik yöntemle bazı sebze ve meyvelerdenitratdüzeyinin belirlenmesi
ARTIK NEVZAT,POYRAZOĞLU ENDER SİNAN,ŞİMŞEK ATİLLA,KADAKAL ÇETİN,KARHAN MUSTAFA , Yayın Yeri:Gıda , 2002
Ulusal
Hakemli
Gıda Bilimi ve Mühendisliği
Özgün Makale
|
29 |
Değişik meyvelerden üretilen pekmezlerin bileşim unsurları üzerine araştırmalar
ŞİMŞEK ATİLLA,ARTIK NEVZAT , Yayın Yeri:Gıda , 2002
Ulusal
Hakemli
Gıda Bilimi ve Mühendisliği
Özgün Makale
|
30 |
Şifalı bitkilerden üretilen aromatik sular ve insan sağlığı açısından önemi
ARTIK NEVZAT,Gökalp Ali,POYRAZOĞLU ENDER SİNAN,ŞİMŞEK ATİLLA , Yayın Yeri:Standard , 2000
Ulusal
Hakemli
Endekste taranmıyor
Derleme Makale
|
31 |
Fındığın bileşimi ve insan beslenmesi açısından önemi
ŞİMŞEK ATİLLA,ASLANTAŞ RAFET , Yayın Yeri:Gıda , 1999
Ulusal
Hakemli
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Derleme Makale
|