DOÇENT IŞIL BARUTÇU MAZI
ORDU ÜNİVERSİTESİ/ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI/ (Araştırmacı ID : 16714) - (ORCID : 0000-0002-5324-8451) ibarutcu@odu.edu.tr

Mühendislik Temel Alanı Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Yıl Hazırlayan Ad Soyad Tez Adı Tez Durumu
2022 SEVİLAY SAN Mikrodalga ile kurutma işleminde döner tabla hızının limon kabuğunun kurutma kinetiği ve bazı kalite özellikleri üzerine etkisi Tamamlandı
2022 DİDEM KARADENİZ ORDU İLİNDE YAYILIŞ GÖSTEREN THYMUS PRAECOX SUBSP. SKORPILII TÜRÜNÜN SALGI YAPILARININ BELİRLENMESİ VE FARKLI KURUTMA YÖNTEMLERİNİN BAZI FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ Devam Ediyor
2019 AYŞE KIZMAZ Farklı kurutma teknikleriyle kurutulan kivi dilimlerinin adsorpsiyon izotermlerinin belirlenmesi Tamamlandı
2019 ESRA TEKİN Zaman-sıcaklık indikatörü olarak kırmızı pancardan (Beta vulgaris L.) elde edilen betalainler ile akıllı paket oluşturulması Tamamlandı
2019 DİLARA YILDIZ Balkabağı dilimlerinin farklı kurutma yöntemleri ile kurutulmasında ön işlem olarak ultrases destekli ozmotik kurutma kullanımı Tamamlandı
2019 EZGİ AYDINKAPTAN MADEN Ardışık mikrodalga ısıtma/kızartma işlemleri sırasında ayçiçek yağının bazı fizikokimyasal özelliklerinin değişimi Tamamlandı
2017 GÖKSU AKAR Farklı kurutma teknikleri ile kurutulan kivi meyvesinin bazı kalite özellikleri ile askorbik asit ve renk değişim kinetiğinin belirlenmesi Tamamlandı
2015 MERVE SILANUR YILMAZ Brokolinin mikrodalga kurutma karakteristiklerinin belirlenmesi ve modellenmesi Tamamlandı

2019 © ORDU ÜNİVERSİTESİ