DOÇENT IŞIL BARUTÇU MAZI
ORDU ÜNİVERSİTESİ/ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI/ (Araştırmacı ID : 16714) - (ORCID : 0000-0002-5324-8451) ibarutcu@odu.edu.tr

Mühendislik Temel Alanı Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

1 Mikrodalga ile Kurutma İşleminde Ürün Dönme Hızının Limon Kabuğunun Kurutma Kinetiği ve Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
2 Afrika göçmen çekirgesinin (Locusta migratoria) kızılötesiyle kurutulması ve çekirge tozunun bazı tekno-fonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi.
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
3 Farklı kurutma teknikleriyle kurutulan kivi dilimlerinin adsorpsiyon izotermlerinin belirlenmesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
4 Kokulu üzümden (Vitis Labrusca L.) farklı stabilizatörlerin ilavesi ile hazırlanan pudinglerin bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri.
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
5 Zaman-sıcaklık indikatörü olarak kara havuçtan (Daucus carota L. var. Atrorubens) elde edilen antosiyaninler ile akıllı paket oluşturulması.
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
6 Farklı kurutma teknikleri ile kurutulan kivi meyvesinin bazı kalite özellikleri ile askorbik asit ve renk değişim kinetiğinin belirlenmesi.
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
7 Mikrodalgada Isıtma İşleminin Yeşil Çay Ekstraktı Eklenmiş Ayçiçek Yağının Termal Stabilitesi Üzerine Etkisi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
8 Zein esaslı yenilebilir filmlerin kavrulmuş fındığın raf ömrü üzerine etkileri
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
9 Mikrodalgada Kızartma İşleminin Tavuk Eti Proteinleri Üzerine Etkisinin İncelenmesi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
10 Effects of different batter formulations on physical and chemical properties of microwave and conventionally fried chicken fingers
  BAP   Tamamlandı  
11 Design of microwave coatings for microwave heating of fried and frozen products
  BAP   Tamamlandı  

2019 © ORDU ÜNİVERSİTESİ