1 |
Citrus peel powder
BARUTÇU MAZI IŞIL (15.09.2023 - 17.09.2023) , Yayın Yeri: V. International Turkic World Congress On Science and Engineering ,25.10.2023
Uluslararası
Tam metin bildiri
|
2 |
Effect of microwave on acrylamide formation in frying
BARUTÇU MAZI IŞIL,ŞAHİN SERPİL,ŞUMNU GÜLÜM (31.08.2008 - 04.09.2008) , Yayın Yeri: CIGR International Conference of Agricultural Engineering ,31.08.2008
Uluslararası
Tam metin bildiri
|
3 |
Temperature mapping of deep fried chicken strips using magnetic resonance imaging
BARUTÇU MAZI IŞIL,McCarthy Michael J,Seo Young Seob,ŞAHİN SERPİL (31.08.2009 - 02.09.2009) , Yayın Yeri: CIGR Section VI International Symposium on Food Processing, Monitoring Technology in Bioprocesses and Food Quality Management ,31.08.2009
Uluslararası
Özet bildiri
|
4 |
The effect of microwave frying on microstructural changes of different batter coatings
BARUTÇU MAZI IŞIL,ŞAHİN SERPİL,ŞUMNU GÜLÜM (06.06.2009 - 09.06.2009) , Yayın Yeri: IFT Annual Meeting Food Expo ,06.06.2009
Uluslararası
Özet bildiri
|
5 |
Geleneksel bir ürün olan samaksa yapımında hidrokolloid kullanımı.
BARUTÇU MAZI IŞIL, ALTIOK DUYGU, GEZGİN GİZEM (05.07.2021 - 07.07.2021) , Yayın Yeri: International Online Conferences on Engineering and Natural Sciences ,13.06.2022
Uluslararası
Tam metin bildiri
|
6 |
Effects of Microwave Drying Conditions on Drying Kinetics of Lemon Peel
BARUTÇU MAZI IŞIL, SAN SEVİLAY (02.06.2022 - 05.06.2022) , Yayın Yeri: 2. International Technological Sciences and Design Symposium ,
Uluslararası
Özet bildiri
|
7 |
Water Kefir
BARUTÇU MAZI IŞIL,AKKÖSE ESRA,ŞAHİN BEYZANUR (20.06.2019 - 21.06.2019) , Yayın Yeri: AGROFOOD ,
Uluslararası
Özet bildiri
|
8 |
Effects of different drying techniques on the in vitro bioaccessibility of total polyphenols and antioxidant activity of Hayward kiwifruit
KIZMAZ Ayşe,BARUTÇU MAZI IŞIL,YILDIZ ELİF,GÜRBÜZ OZAN (16.04.2019 - 18.04.2019) , Yayın Yeri: 3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences (ICAFOP 2019/Trabzon) ,01.05.2019
Uluslararası
Tam metin bildiri
|
9 |
Development of Time-Temperature (TTI) Indicator with Betalains from Red Beet (Beta vulgaris)
YILDIRIM ESRA,TÜRE HASAN,ÖZTOP MECİT HALİL,BARUTÇU MAZI IŞIL (15.05.2017 - 17.05.2017) , Yayın Yeri: ICAFOF-INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, FOREST, FOOD SCIENCES AND TECHNOLOGIES ,15.05.2017
Uluslararası
Özet bildiri
|
10 |
Kaplanarak Kızartılan Ürünlerde Farklı Kaplama Maddelerinin ve Mikrodalganın Akrilamid Üzerine Etkisi
BARUTÇU MAZI IŞIL,ŞAHİN SERPİL,ŞUMNU GÜLÜM (21.05.2008 - 23.05.2008) , Yayın Yeri: Türkiye 10. Gıda Kongresi ,21.05.2008
Ulusal
Tam metin bildiri
|
11 |
Black Tea Consumption Behaviours in Ordu Central District
FURKAN ÇOLAK,BÜŞRA KARA,ÖZER CEM OKAN,BARUTÇU MAZI IŞIL (28.11.2018 - 30.11.2018) , Yayın Yeri: Interantional Conference on Food, Nutrition and Dietetics, Gastronomy Research ,28.11.2018
Uluslararası
Özet bildiri
|
12 |
Thin layer models of microwave drying of broccoli
YILMAZ MERVE SILANUR,ŞAKIYAN DEMİRKOL ÖZGE,BARUTÇU MAZI IŞIL,MAZI BEKİR GÖKÇEN (10.05.2017 - 12.05.2017) , Yayın Yeri: INNOVATIONS IN FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY ,12.05.2017
Uluslararası
Özet bildiri
|
13 |
Total phenolic content and color values of dried broccoli
YILMAZ MERVE SILANUR,ŞAKIYAN DEMİRKOL ÖZGE,BARUTÇU MAZI IŞIL,MAZI BEKİR GÖKÇEN (19.04.2018 - 21.04.2018) , Yayın Yeri: The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” ,19.04.2018
Uluslararası
Özet bildiri
|
14 |
Effects of batters containing different types of flours on quality of microwave fried chicken fingers
BARUTÇU MAZI IŞIL,ŞAHİN SERPİL,ŞUMNU GÜLÜM (24.09.2007 - 27.09.2007) , Yayın Yeri: CIGR Section VI International Symposium on Food and Agricultural Products: Processing and Innovations ,24.09.2007
Uluslararası
Özet bildiri
|
15 |
Kızartılıp dondurulmuş ürünlerin mikrodalgada ısıtılması için kaplama maddesi tasarımı
BARUTÇU MAZI IŞIL,ŞAHİN SERPİL,ŞUMNU GÜLÜM (24.05.2006 - 26.05.2006) , Yayın Yeri: Türkiye 9. Gıda Kongresi ,24.05.2006
Ulusal
Tam metin bildiri
|
16 |
Konvansiyonel ve Mikrodalga ile Derin Yağda Kızartılan Kaplanmış Tavukların Mikroyapılarının İncelenmesi
BARUTÇU MAZI IŞIL,ŞAHİN SERPİL,ŞUMNU GÜLÜM (06.11.2009 - 08.11.2009) , Yayın Yeri: 6. Gıda Mühendisliği Kongresi ,06.11.2009
Ulusal
Tam metin bildiri
|
17 |
Total Phenolic Contents of Seeds Skin Stems and Flesh of Red Grape Vitis labrusca Extracted Under Different Extraction Conditions
AKAR Göksu,Ayşe KIZMAZ,MAZI BEKİR GÖKÇEN,BARUTÇU MAZI IŞIL (08.04.2015 - 12.04.2015) , Yayın Yeri: International Congress of Agriculture, Food and Gastronomy, Antalya, 2015 ,08.04.2015
Uluslararası
Özet bildiri
|
18 |
Effect of the addition of phenolic extracts from Gilaburu Viburnum opulus L seed on the degradation of sunflower oil during
DEMİRKIRAN Hacer,AR Züleyha,AYDINKAPTAN Ezgi,MAZI BEKİR GÖKÇEN,BARUTÇU MAZI IŞIL (27.09.2015 - 30.09.2015) , Yayın Yeri: 13th Euro Fed Lipid Congress, Firenze, Italy, 2015 ,27.09.2015
Uluslararası
Özet bildiri
|
19 |
Color analysis and total phenolic contents of fresh dried and pickled cherry laurel fruit and its marmalade
BARUTÇU MAZI IŞIL,YILDIRIM ESRA,İSLAM ALİ (01.10.2015 - 04.10.2015) , Yayın Yeri: 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, 2015 ,01.10.2015
Uluslararası
Özet bildiri
|
20 |
Effect of Ultrasound and Ultrasound-Assisted Osmotic Dehydration on the Colour Change Kinetics of Hot Air Dried Pumpkin Slices
BARUTÇU MAZI IŞIL,KURU Kübra (27.06.2018 - 29.06.2018) , Yayın Yeri: 1. INTERNATIONAL TECHNOLOGICAL SCIENCES AND DESIGN SYMPOSIUM ,
Uluslararası
Özet bildiri
|
21 |
Mikrodalga Temelli Kurutma Sistemleri
BARUTÇU MAZI IŞIL (12.11.2015 - 14.11.2015) , Yayın Yeri: 9. Gıda Mühendisliği Kongresi, Selçuk, İzmir, Türkiye, 2015 ,12.11.2015
Ulusal
Özet bildiri
|
22 |
Mikrodalgada Isıtma İşleminin Ayçiçek Yağının Stabilitesi Üzerine Etkisi
AYDINKAPTAN Ezgi,BARUTÇU MAZI IŞIL (28.04.2015 - 30.04.2015) , Yayın Yeri: İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 2015 ,28.04.2015
Ulusal
Özet bildiri
|
23 |
Mikrodalgada kızartma işleminin tavuk eti proteinleri üzerine etkisinin incelenmesi
BARUTÇU MAZI IŞIL,MAZI BEKİR GÖKÇEN (07.11.2013 - 09.11.2013) , Yayın Yeri: 8. Gıda Mühendisliği Kongresi ,07.11.2013
Ulusal
Özet bildiri
|
24 |
Mikrodalga fırında kızartılmıs tavuk ürünlerinde NMR T1 ve T2 ölçümleri
BARUTÇU MAZI IŞIL,McCarthy Michael J,ŞAHİN SERPİL (10.10.2012 - 12.10.2012) , Yayın Yeri: Türkiye 11. Gıda Kongresi ,10.10.2012
Ulusal
Özet bildiri
|
25 |
Kinetic Modeling of Rehydration in Kiwifruit Dried by Different Drying Methods
AKAR Göksu,BARUTÇU MAZI IŞIL (02.04.2018 - 05.04.2018) , Yayın Yeri: International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies 2018 ,02.04.2018
Uluslararası
Özet bildiri
|
26 |
Ultrasound and Ultrasound-Assisted Osmotic Dehydration of Pumpkin Slices: Effect of Pretreatment Time and Ultrasound Amplitude
BARUTÇU MAZI IŞIL,YILDIZ Duygu (27.06.2018 - 29.06.2018) , Yayın Yeri: 1. INTERNATIONAL TECHNOLOGICAL SCIENCES AND DESIGN SYMPOSIUM ,27.06.2018
Uluslararası
Özet bildiri
|
27 |
Utilization of Different Hydrocolloids in Grape Pudding Making
BARUTÇU MAZI IŞIL,YILDIZ Duygu,KURU Kübra (02.04.2018 - 05.04.2018) , Yayın Yeri: International Conference on Agriculture, Forest, Food, Veterinary Sciences and Technologies 2018 ,02.04.2018
Uluslararası
Özet bildiri
|
28 |
The effect of ultrasound-assisted osmotic dehydration pretreatment on rehydration characteristics of dried pumpkin slices
YILDIZ DİLARA,BARUTÇU MAZI IŞIL (15.05.2017 - 17.05.2017) , Yayın Yeri: ICAFOF International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies ,15.05.2017
Uluslararası
Özet bildiri
|
29 |
Changes in levels of some physicochemical properties of sunflower oil during microwave frying of French fries
BARUTÇU MAZI IŞIL,AYDINKAPTAN EZGİ (27.08.2017 - 30.08.2017) , Yayın Yeri: 15th Euro Fed Lipid Congress ,27.08.2017
Uluslararası
Özet bildiri
|
30 |
Oleogels of Hazelnut Oil with Unrefined Rose Wax as Spreadable Products
ÇEVİK ŞERİFE,BARUTÇU MAZI IŞIL,MAZI BEKİR GÖKÇEN,ÖZKAN GÜLCAN (18.10.2016 - 21.10.2016) , Yayın Yeri: 14th Euro Fed Lipid Congress ,18.10.2016
Uluslararası
Özet bildiri
|
31 |
Comparison of the Different Vegetable Oil Oleogels with Unrefined Bee Wax
ÇEVİK ŞERİFE,BARUTÇU MAZI IŞIL,MAZI BEKİR GÖKÇEN,ÖZKAN GÜLCAN (18.09.2016 - 21.09.2016) , Yayın Yeri: 14th Euro Fed Lipid Congress ,18.09.2016
Uluslararası
Özet bildiri
|
32 |
Konvektif mikrodalga ve konvektif vakum mikrodalga kombinasyon yöntemleri ile kurutulan kivi dilimlerinin çeşitli ince tabaka kurutma modelleriyle modellenmesi
BARUTÇU MAZI IŞIL,AKAR GÖKSU,KIZMAZ AYŞE (05.10.2016 - 07.10.2016) , Yayın Yeri: Türkiye 12. Gıda Kongresi ,05.10.2016
Ulusal
Özet bildiri
|
33 |
Drying of Pumpkin Slices Influence of Pretreatments and Drying Methods
KARAKAYA MERVE NUR,KIRIKTAŞ HİLAL,BARUTÇU MAZI IŞIL (24.05.2016 - 28.05.2016) , Yayın Yeri: International Conference on Engineering and Natural Sciences ,24.05.2016
Uluslararası
Özet bildiri
|