1 |
Determination Of Some Structural Properties Of Soapwort Extract Powders Obtained Using Different Drying Methods
TARAKÇI ZEKAİ,KOCACIK AYŞE (07.09.2018 - 10.09.2018) , Yayın Yeri: 4TH INTERNATIONAL TURKIC WORLD C CONFERENCE ON CHEMICAL SCIENCESAND TECHNOLOGİES ,20.11.2018
Uluslararası
Tam metin bildiri
|
2 |
EFFECTS OF USING GHEE AND OLIVE OIL ON CHEMICAL, TEXTURAL, AND SENSORIAL PROPERTIES OF CHOCOLATE SPREADS
TARAKÇI ZEKAİ,Yıldırım Muhammet (07.09.2018 - 10.09.2018) , Yayın Yeri: 2nd INTERNATIONAL CONFERENCEON INNOVATIONS IN NATURALSCIENCE ENGINEERING ,03.12.2018
Uluslararası
Tam metin bildiri
|
3 |
Physicochemical Properties of Liquorice Extract Added Ice-cream
DEMİRKOL MELİKE,TARAKÇI ZEKAİ,Köse Malik Arsal,Berkdemir Aykut,Güral Mustafa Özgür (26.04.2018 - 29.04.2018) , Yayın Yeri: ICELIS-2018- INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE ,29.04.2018
Uluslararası
Özet bildiri
|
4 |
Effect of Cherry Laurel (Prunus Laurocerasus) Powders Obtained by Different Drying Methods on Textural Characteristics of Yogurt IceCream
DEMİRKOL MELİKE,DURMUŞ YUSUF,ÇELİK ÖMER FARUK,TARAKÇI ZEKAİ (26.04.2018 - 29.04.2018) , Yayın Yeri: ICELIS-2018- INTERNATIONAL CONGRESS ON ENGINEERING AND LIFE SCIENCE ,29.04.2018
Uluslararası
Özet bildiri
|
5 |
Investıgatıon of the Effects of Dıfferent Types of Fruıts on the Rıpenıng of Kashar Cheese
TARAKÇI ZEKAİ,BAYRAM UĞUR (03.09.2018 - 07.09.2018) , Yayın Yeri: 4TH INTERNATIONAL TURKIC WORLD C CONFERENCE ON CHEMICAL SCIENCESAND TECHNOLOGİES UKRAINE ,20.10.2018
Uluslararası
Tam metin bildiri
|
6 |
Effect of heat treatment on starter culturesadded to Tel cheese
TARAKÇI ZEKAİ,ÖRÜNDÜ SERAP (10.10.2017 - 13.10.2017) , Yayın Yeri: 3rd International Turkic World Conference on Chemical Sciences and Technologies ,15.11.2017
Uluslararası
Özet bildiri
|
7 |
Comparison of Antibacterial Activities of Grape Seed, Blueberry Pomace and Fox Grape Pomace Extracts on Gram Positive and Gram Negative Bacteria
DEMİRKOL MELİKE,ÇELİK ÖMER FARUK,TARAKÇI ZEKAİ (10.05.2017 - 12.05.2017) , Yayın Yeri: 1. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants ,31.05.2017
Uluslararası
Özet bildiri
|
8 |
Effects of Black, Green and Rosehip Tea Extracts on The Cake Characteristics
DURMUŞ YUSUF,TARAKÇI ZEKAİ (10.09.2017 - 13.09.2017) , Yayın Yeri: 3rd International Turkic World Conference on Chemical Sciences Technologies ,25.09.2017
Uluslararası
Özet bildiri
|
9 |
Some Functional and Textural Properties of Guar and Xanthan Gum Utilized Eggless Cake
DURMUŞ YUSUF,TARAKÇI ZEKAİ (10.05.2017 - 12.05.2017) , Yayın Yeri: 1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants ,14.05.2017
Uluslararası
Özet bildiri
|
10 |
ANTIBACTERIAL EFFECT OF BLUEBERRY (Vaccinium Corymbosum L.) EXTRACTS AGAINST THE GROWTH OF ESHERICHIA COLI, STAPHLYOCOCCUS AUREUS AND LISTERIA MONOCYTOGENES
CAN FİDAN ÖZGE,ŞAHİN SÜMEYYE,TARAKÇI ZEKAİ,TONKAZ TAHSİN (26.10.2017 - 28.10.2017) , Yayın Yeri: entral Anatolia Region 3rd Agriculture and Food Congress Organization Committee ,28.10.2017
Uluslararası
Özet bildiri
|
11 |
Phenolic and Antioxidant Properties of Persimmon (Diospyros kaki L.) Fortified Ice Cream
DEMİRKOL MELİKE,TARAKÇI ZEKAİ (05.10.2017 - 07.10.2017) , Yayın Yeri: Uluslararası Tıbbi, Aromatik ve Boya Bitkileri Sempozyumu ,10.12.2017
Uluslararası
Özet bildiri
|
12 |
Change in Bioactive Properties of Yoghurts Supplemented with Grape Pomace During Storage
DEMİRKOL MELİKE,TARAKÇI ZEKAİ (16.11.2017 - 18.11.2017) , Yayın Yeri: International Advanced Researches Engineering Congress ,10.12.2017
Uluslararası
Özet bildiri
|
13 |
Textural Analyses of Persimmon Fortified Ice Cream Products
DEMİRKOL MELİKE,TARAKÇI ZEKAİ (16.11.2017 - 18.11.2017) , Yayın Yeri: International Advanced Researches Engineering Congress ,10.12.2017
Uluslararası
Özet bildiri
|
14 |
ß-Carotene, Tocopherol, Total Phenolic Content and Radical Scavenging Activity of Persimmon (Diospyros kaki L.) Fruit Growth in Different Regions of Ordu Province in Turkey
DEMİRKOL MELİKE,ATMACA ENES,TARAKÇI ZEKAİ (05.10.2017 - 07.10.2017) , Yayın Yeri: Uluslararası Tıbbi, Aromatik ve Boya Bitkileri Sempozyumu ,10.12.2017
Uluslararası
Özet bildiri
|
15 |
INVESTİGATİON OF EFFECTS ON RİPENİNG OF DİFFERENT TYPES OF SPİCES USED İN KASHAR CHEESE PRODUCTİON
TARAKÇI ZEKAİ,AYDIN ENGİN (10.05.2017 - 12.05.2017) , Yayın Yeri: 1st International Congress on Medical and Aromatic Plants ,30.06.2017
Uluslararası
Özet bildiri
|
16 |
Investigation of changes in the physicochemical properties of the Karın Kaymağı cheese produced from different milks during the ripening
TARAKÇI ZEKAİ,Karagöl Mehmet Akif (10.10.2017 - 13.10.2017) , Yayın Yeri: 3rd International Turkic World Conferenceon Chemical Sciences Technologies ,15.11.2017
Uluslararası
Özet bildiri
|
17 |
Some Physical Properties and Chemical Composition of Kiwifruit Groving in Ordu Province of Turkiye
TARAKÇI ZEKAİ,Kocacık Ayşe (10.10.2017 - 13.10.2017) , Yayın Yeri: 3rd International Turkic World Conference on Chemical Sciences and Technologies ,15.11.2017
Uluslararası
Özet bildiri
|
18 |
Volatile Compounds of root part of Gypsophila arrostii Growing in Turkey
Kocacık Ayşe,TARAKÇI ZEKAİ (10.10.2017 - 13.10.2017) , Yayın Yeri: 3rd International Turkic World Conference on Chemical Sciences and Technologies ,15.11.2017
Uluslararası
Özet bildiri
|
19 |
Antimicrobial Activities of Ornithogalum umbellatum L.
DEMİRKOL MELİKE,ÇELİK ÖMER FARUK,TARAKÇI ZEKAİ (05.10.2017 - 07.10.2017) , Yayın Yeri: Uluslararası Tıbbi, Aromatik ve Boya Bitkileri Sempozyumu ,10.12.2017
Uluslararası
Özet bildiri
|
20 |
INVESTIGATION OF EFFECTS OF DIFFERENT TYPES OF SPICES USED ON THE RIPENING OF WHITE CHEESE
TARAKÇI ZEKAİ,Deveci Fahrettin (10.05.2017 - 12.05.2017) , Yayın Yeri: 1st International Congress on Medical and Aromatic Plants ,30.06.2017
Uluslararası
Özet bildiri
|
21 |
Tel peyniri pıhtısına haşlama işleminden sonra uygulanan starterlerin olgunlaşma kriterlerine etkisinin araştırılması
TARAKÇI ZEKAİ,ÖRÜNDÜ SERAP (21.04.2016 - 23.04.2016) , Yayın Yeri: I. International Symposium on Tourism and Microbial Food Safety ,21.04.2016
Uluslararası
Özet bildiri
|
22 |
Melocan Smilax excelsa Bitkisinin Toplam Fenolik Madde Antiradikal Aktivite ve Mineral Madde İçeriğinin Belirlenmesi
TARAKÇI ZEKAİ,ÖZTÜRK YASİN,DAĞ BEŞİR,DEMİRKOL MELİKE (21.04.2016 - 23.04.2016) , Yayın Yeri: I. International Symposium on Tourism and Microbial Food Safety. ,21.04.2016
Uluslararası
Özet bildiri
|
23 |
Viscosity composition of kiln dried corn flour tarhana and corn flour tarhana substtitued by different gums
DURMUŞ YUSUF,TARAKÇI ZEKAİ,ANIL MÜNİR (21.04.2016 - 23.04.2016) , Yayın Yeri: I. International Symposium on Tourism and Microbial Food Safety ,21.04.2016
Uluslararası
Özet bildiri
|
24 |
Investigation of Some Physicochemical Properties of Diffeerent Types grape Raisins
TARAKÇI ZEKAİ,DAĞ BEŞİR,Demirkol Melike (21.04.2016 - 23.04.2016) , Yayın Yeri: I. International Symposium on Tourism and Microbial Food Safety ,21.04.2016
Uluslararası
Özet bildiri
|
25 |
The Effect of Starter Culture to Ripening of Tel Cheese 5th International
TARAKÇI ZEKAİ,ÖRÜNDÜ SERAP (18.05.2016 - 20.05.2016) , Yayın Yeri: 5th. Vocational Schools Symposium ,15.05.2016
Uluslararası
Tam metin bildiri
|
26 |
Comparison of Some Properties of Fresh and Skin Ripened Curds Çökelek
CELEM Ersin,ÇELİK ÖMER FARUK,TARAKÇI ZEKAİ (18.05.2016 - 20.05.2016) , Yayın Yeri: 5th International Vocational Schools Symposium. ,18.07.2016
Uluslararası
Tam metin bildiri
|
27 |
Composition of volatile aromatic compounds of Tarhana enriched with cherry laurel Laurocerasus officinalis
TEMİZ HASAN,TARAKÇI ZEKAİ (18.05.2016 - 20.05.2016) , Yayın Yeri: 5th International Vocational Schools Symposium. ,18.07.2016
Uluslararası
Tam metin bildiri
|
28 |
Chemical Mineral and Heavy Metal Properties of Mulberry Pekmez a Traditional Turkish ptoduct
TARAKÇI ZEKAİ,DAĞ BEŞİR (26.10.2016 - 30.10.2016) , Yayın Yeri: 2nd International Turkic World Conference on Chemical Sciences and Technologies ,26.10.2016
Uluslararası
Özet bildiri
|
29 |
Some Mineral and Heavy Metal Content of Different Types of Dried Grapes Types
DAĞ BEŞİR,TARAKÇI ZEKAİ (26.10.2016 - 30.10.2016) , Yayın Yeri: 2nd International Turkic World Conference on Chemical Sciences and Technologies ,26.10.2016
Uluslararası
Özet bildiri
|
30 |
Bioactive Properties of German Chamomile Matricaria recutita L Harvested in the Different Year and Effect of Its Extracts on Oxidative Stability of Canola Oil
kocacık Ayşe,TARAKÇI ZEKAİ (26.10.2016 - 30.10.2016) , Yayın Yeri: 2nd International Turkic World Conference on Chemical Sciences and Technologies ,26.10.2016
Uluslararası
Özet bildiri
|
31 |
Effect of Different Drying Methods on the Stability of Bioactive Compounds of Grape Vitis labrusco L Pomace
Demirkol Melike,DERVİŞOĞLU MUHAMMET,TARAKÇI ZEKAİ (26.10.2016 - 30.10.2016) , Yayın Yeri: 2nd International Turkic World Conference on Chemical Sciences and Technologies ,26.10.2016
Uluslararası
Özet bildiri
|
32 |
Farklı Tür Sütlerden Üretilmiş Kargı Tulum Peynirlerinin Kimyasal Biyokimyasal ve duyusal özelliklerinin tespiti
TARAKÇI ZEKAİ,ÇELİK ÖMER FARUK (28.04.2015 - 30.04.2015) , Yayın Yeri: 2. İçanadolu bölgesi tarım ve gıda kongresi ,28.04.2015
Ulusal
Poster
|
33 |
Van ve yöresinde üretilen otlu lorlar üzerinde bir araştırma
BAKIRCI İHSAN,TARAKÇI ZEKAİ,COŞKUN HAYRİ (21.05.1998 - 22.05.1998) , Yayın Yeri: Geleneksel Süt Ürünleri. V. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu ,20.05.1998
Ulusal
Tam metin bildiri
|
34 |
Van ve yöresinde üretilen cacığın otlu çökelek bazı özelliklerinin araştırılması
KÜÇÜKÖNER ERDOĞAN,TARAKÇI ZEKAİ (21.05.1998 - 22.05.1998) , Yayın Yeri: Geleneksel Süt Ürünleri, V. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu ,20.05.1998
Ulusal
Tam metin bildiri
|
35 |
Chemical compositions and mineral contents of regional and global Herbs added to dairy products in East Anatolia region of Turkey
SANCAK HAKAN,KILIÇEL FEVZİ,TARAKÇI ZEKAİ,DURMAZ HİSAMETTİN (01.10.2015 - 04.10.2015) , Yayın Yeri: 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus ,01.10.2015
Uluslararası
Poster
|
36 |
Some properties of the mulberry molasses produced in the Ordu province in Türkiye
TARAKÇI ZEKAİ,DAĞ BEŞİR,Yıldırım Muhammet (01.10.2015 - 04.10.2015) , Yayın Yeri: 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus ,01.10.2015
Uluslararası
Poster
|
37 |
Chemical and biochemical properties of Giresun Tulum cheese
TARAKÇI ZEKAİ,Bayram Uğur,Aydın Engin (01.10.2015 - 04.10.2015) , Yayın Yeri: 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus ,01.10.2015
Uluslararası
Poster
|
38 |
The effect of adding guar xanthan and bean gums on viscosity properties of kiln dried corn flour Tarhana
ANIL MÜNİR,TARAKÇI ZEKAİ,DURMUŞ YUSUF (01.10.2015 - 04.10.2015) , Yayın Yeri: 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus ,01.10.2015
Uluslararası
Poster
|
39 |
The effect of adding guar xanthan and bean gums on viscosity properties of corn flour Tarhana
TARAKÇI ZEKAİ,ANIL MÜNİR,DURMUŞ YUSUF (01.10.2015 - 04.10.2015) , Yayın Yeri: 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus ,01.10.2015
Uluslararası
Poster
|
40 |
Composition of chemical characteristics of traditional white cheese and white cheese made with ultra filtered milk süzme peynir
TARAKÇI ZEKAİ,ÇELİK ÖMER FARUK (01.10.2015 - 04.10.2015) , Yayın Yeri: 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus ,01.10.2015
Uluslararası
Poster
|
41 |
Effect of Some mineral and heavy metal content and mineral of apricots drying types in Malatya of Türkiye
DAĞ BEŞİR,TARAKÇI ZEKAİ (01.10.2015 - 04.10.2015) , Yayın Yeri: 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus ,01.10.2015
Uluslararası
Poster
|
42 |
Utilization of Guar Xanthan and Locust Bean Gums on Gluten Free Tarhana Production
DURMUŞ YUSUF,ANIL MÜNİR,TARAKÇI ZEKAİ (01.10.2015 - 04.10.2015) , Yayın Yeri: 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus ,01.10.2015
Uluslararası
Özet bildiri
|
43 |
Mineral contents of fortified with different fruit marmaledes
TEMİZ HASAN,DAĞ BEŞİR,TARAKÇI ZEKAİ (01.10.2015 - 04.10.2015) , Yayın Yeri: 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus ,01.10.2015
Uluslararası
Poster
|
44 |
Sütün Yapısında Bulunan Doğal Koruyucu Bileşikler
Zekai Tarakçı. Serap Öründü (02.10.2013 - 03.10.2013) , Yayın Yeri: İç Anadolu Bölgesi I. Tarım ve Gıda Kongresi ,
Ulusal
Poster
|
45 |
Ünye Köy Peynirinin Bazı Özellikleri Üzerine Bir Araştırma
Zekai Tarakçı. Fahrettin Deveci (02.10.2013 - 03.10.2013) , Yayın Yeri: İç Anadolu Bölgesi I. Tarım ve Gıda Kongresi ,
Ulusal
Poster
|
46 |
Aybastı Beyaz Peynirinin Bazı Özellikleri Üzerine Bir Araştırma
Zekai Tarakçı. Yusuf Durmuş (02.10.2013 - 03.10.2013) , Yayın Yeri: İç Anadolu Bölgesi I. Tarım ve Gıda Kongresi ,
Ulusal
Poster
|
47 |
Peynirin olgunlaştırılmasında meydana gelen biyokimyasal değişiklikler glikoliz protoliz ve lipoliz olayları
Zekai Tarakçı. Yusuf Durmuş (07.11.2013 - 09.11.2013) , Yayın Yeri: 8. Gıda Mühendisliği Kongersi ,
Ulusal
Poster
|
48 |
Farklı marul türlerinin ilavesiyle yoğurdun bazı kimyasal renk ve duyusal özelliklerinde değişikliklerin belirlenmesi
Zekai Tarakçı . Atnan Uğur (16.11.2012 - 18.11.2012) , Yayın Yeri: Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar sempozyumu ,
Ulusal
Poster
|
49 |
Kabataş köy tipi peynirlerinin yapımı ve bazı özellikleri üzerine bir araştırma
TARAKÇI ZEKAİ (16.11.2012 - 18.11.2012) , Yayın Yeri: Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar sempozyumu ,
Ulusal
Poster
|
50 |
Ordu ceviz helvası yapımı ve bileşimi üzerine bir araştırma
TARAKÇI ZEKAİ (11.05.2012 - 12.05.2012) , Yayın Yeri: 3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Poster bildiri ,
Ulusal
Özet bildiri
|
51 |
Kumru fındık macunun yapısal özellikleri
TARAKÇI ZEKAİ (10.10.2012 - 12.10.2012) , Yayın Yeri: Türkiye 11. Gıda Kongresi ,
Ulusal
Poster
|
52 |
Organik süt ve süt ürünlerinin önemi
TARAKÇI ZEKAİ (20.07.2008 - 20.07.2008) , Yayın Yeri: 11. Aybastı-Kabataş Kurultayı ,
Ulusal
Tam metin bildiri
|
53 |
Üzümsü meyvelerin meyveli yoğurt üretiminde kullanımı
Zekai Tarakçı, Ali İslam (10.06.2009 - 12.06.2009) , Yayın Yeri: III. Ulusal Üzümsü Meyveler Sempozyumu ,
Ulusal
Poster
|
54 |
Meyveli yoğurtlar üzerine yapılan araştırmalar
TARAKÇI ZEKAİ (21.05.2009 - 23.05.2009) , Yayın Yeri: Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu ,
Ulusal
Poster
|
55 |
Kivi marmelâdı ilavesinin yoğurtlarda meydana getirdiği bazı kimyasal reolojik renk ve duysal değişikliklerin araştırılması
Zekai Tarakçı (21.05.2009 - 23.05.2009) , Yayın Yeri: Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu ,
Ulusal
Poster
|
56 |
Yenidünya Eriobotrya japonica Marmeladı Katkılı Yoğurtların Depolama Süresince Bazı kimyasal reolojik renk ve duysal kriterlerinin İncelenmesi
Hasan Temiz, Zekai Tarakçı, Turan Karadeniz, Tuba Bak (21.05.2009 - 23.05.2009) , Yayın Yeri: Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu ,
Ulusal
Poster
|
57 |
Farklı baharatlı otların ilavesiyle üretilen Konsantre Yoğurtların depolanmasıyla meydana gelen değişiklikler
Zekai Tarakçı, Hasan Temiz, Atnan Uğur, Umut Aykut (21.05.2009 - 23.05.2009) , Yayın Yeri: Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu ,
Ulusal
Tam metin bildiri
|
58 |
Karayemiş Laurocerasus officinalis marmeladı katkılı yoğurtlarda depolanma süresince meydana gelen fiziko kimyasal ve duyusal değişiklilikler
Zekai Tarakçı, Hasan Temiz, Ali İslam (21.05.2009 - 23.05.2009) , Yayın Yeri: Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu ,
Ulusal
Poster
|
59 |
Balda kalite ve standart
Recep Sıralı, Zekai Tarakçı (17.07.2008 - 18.07.2008) , Yayın Yeri: 9. Aybastı-Kabataş Kurultayı ,
Ulusal
Tam metin bildiri
|
60 |
Süt ve süt ürünlerinde kalite kayıplarının nedenleri
Zekai Tarakçı, Recep Sıralı (17.07.2008 - 18.07.2008) , Yayın Yeri: 9. Aybastı-Kabataş Kurultayı ,
Ulusal
Tam metin bildiri
|
61 |
Süt ve ürünlerinde mikroorganizmaları azaltmada ısıl işlemden başka yöntemlerin kullanılabilme imkânları
TARAKÇI ZEKAİ (21.05.2008 - 23.05.2007) , Yayın Yeri: Türkiye 10. Gıda Kongresi ,
Ulusal
Poster
|
62 |
Temiz ve üstün kaliteli süt ve süt ürünleri nasıl üretilir
TARAKÇI ZEKAİ (02.07.2007 - 03.04.2007) , Yayın Yeri: 8. Aybastı-Kabataş Kurultayı ,
Ulusal
Tam metin bildiri
|
63 |
Lor peynirleri içerisindeki bazı ağır metal içeriklerinin araştırılması
Fevzi Kılıçel, Zekai Tarakçı, Hakan Sancak, Hisamettin Durmaz (23.08.2007 - 27.08.2007) , Yayın Yeri: 21. Ulusal Kimya Kongresi ,
Ulusal
Poster
|
64 |
Sağlıklı Beslenmede Fonksiyonel Gıdaların Yeri
Erdoğan Küçüköner, Zekai Tarakçı, Hayriye Onanç (24.05.2006 - 26.05.2006) , Yayın Yeri: 9. Gıda Kongresi ,
Ulusal
Poster
|
65 |
Vitamin D Beslenmede Önemi ve Gıdalarda Zenginleştirmesi
Zekai Tarakçı, Muhammet Dervişoğlu (24.05.2006 - 26.05.2006) , Yayın Yeri: Türkiye 9. Gıda Kongresi ,
Ulusal
Poster
|
66 |
Esansiyel bir Mineral Olan Çinkonun Fonksiyonel Özellikleri
Zekai Tarakçı, Erdoğan Küçüköner (24.05.2006 - 26.05.2006) , Yayın Yeri: Türkiye 9. Gıda Kongresi ,
Ulusal
Poster
|
67 |
Torak çökeleğinin bazı kimyasal mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri
Hasan Akkurt, Zekai Tarakçı, Erdoğan küçüköner (19.04.2005 - 21.04.2005) , Yayın Yeri: Gıda Kongresi 2005 ,
Ulusal
Poster
|
68 |
Pastörize sütten yapılan otlu peynirlerin üretim ve olgunlaşma aşamalarında Listeria monocytogenes in seyri
Emrullah Sağun, Hisamettin Durmaz, Hakan Sancak, Zekai Tarakçı (29.09.2004 - 01.10.2004) , Yayın Yeri: I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi ,
Ulusal
Poster
|
69 |
Salamura otlu peynirde olgunlaşma süresince mineral madde değişimi
Emrullah Sağun, Zekai Tarakçı, Hakan Sancak, Hisamettin Durmaz (29.09.2004 - 01.10.2004) , Yayın Yeri: I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi ,
Ulusal
Poster
|
70 |
Otlu lorların mineral madde ve ağır metal içerikleri
Fevzi Kılıçel, Zekai Tarakçı, Hakan Sancak, Hisamettin Durmaz (29.09.2004 - 01.10.2004) , Yayın Yeri: I. Ulusal Veteriner Gıda Hijyeni Kongresi ,
Ulusal
Poster
|
71 |
Yağ oranı azaltılmış peynir teknolojisinde kültür kullanımı
Erdoğan Küçüköner, Zekai Tarakçı (26.05.2004 - 28.05.2004) , Yayın Yeri: Türkiye 8. Gıda Kongresi ,
Ulusal
Tam metin bildiri
|
72 |
Laktoz laktoz türevleri ve gıda sanayinde kullanımı
Zekai Tarakçı, Erdoğan Küçüköner (26.05.2004 - 28.05.2004) , Yayın Yeri: Türkiye 8. Gıda Kongresi ,
Ulusal
Poster
|
73 |
Süt ve süt ürünlerinin demir içeriği yönünden zenginleştirilmesi
Zekai Tarakçı, Erdoğan Küçüköner (26.05.2004 - 28.05.2004) , Yayın Yeri: Türkiye 8. Gıda Kongresi ,
Ulusal
Poster
|
74 |
Değişik ot katkılı süt ürünlerinin bazı mineral madde ve ağır metal içeriklerinin irdelenmesi
Zekai Tarakçı, Erdoğan Küçüköner (02.10.2003 - 05.10.2003) , Yayın Yeri: 3. Gıda Mühendisliği Kongresi ,
Ulusal
Tam metin bildiri
|
75 |
Peyniraltı suyunun peynir üretiminde kullanımı Riccota vb
Zekai Tarakçı, Erdoğan Küçüköner (29.09.2003 - 01.10.2003) , Yayın Yeri: 1. Ulusal Gıda ve beslenme Kongresi ,
Ulusal
Poster
|
76 |
İstanbul semt pazarlarında satışa sunulan köy peynirlerin bazı kalite özellikleri
Bilal Kılıç, Hayri Coşkun, Zekai Tarakçı (22.05.2003 - 23.05.2003) , Yayın Yeri: Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu ,
Ulusal
Poster
|
77 |
Yağ oranı azaltılmış peynir teknolojisindeki gelişmeler
Erdoğan Küçüköner, Zekai Tarakçı (22.05.2003 - 23.05.2003) , Yayın Yeri: Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu ,
Ulusal
Tam metin bildiri
|
78 |
Peyniraltı suyu proteinleri fonksiyonel özellikleri gıdalarda kullanımı
Zekai Tarakçı, Erdoğan Küçüköner (22.05.2003 - 23.05.2003) , Yayın Yeri: Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyumu ,
Ulusal
Poster
|
79 |
Otlu peynirin çeşitli özelliklerine lor kullanımı ambalaj materyali ve olgunlaşma süresinin etkisi
Zekai Tarakçı, Nurhan akyüz (24.10.2001 - 26.10.2001) , Yayın Yeri: GAP II. Tarım Kongresi ,
Ulusal
Tam metin bildiri
|
80 |
Sütte doğal olarak bulunan antimikrobiyel maddeler kimyasal yapıları etki mekanizmaları
Yusuf Tunçtürk, Zekai Tarakçı (18.10.1999 - 20.10.1999) , Yayın Yeri: 2000'li Yıllarda Gıda Bilimi ve Teknolojisi Kongresi ,
Ulusal
Özet bildiri
|
81 |
Functional metabolites formed by fermentation of milk and milk products
Zekai Tarakçı, Yusuf Durmuş (07.11.2013 - 09.11.2013) , Yayın Yeri: 2nd Halal and Healthy Food Congress ,
Uluslararası
Poster
|
82 |
Turkish Herby cheese lor cacik labneh yogurt adding lettuce and Production Methods
Zekai TARAKÇI (24.10.2013 - 26.10.2013) , Yayın Yeri: 2nd Interntraditional Foods from Adriatic to Caucasus ,
Uluslararası
Poster
|
83 |
The effect of different packaging materials on composition of Turkish Tulum cheese
Zekai Tarakçı, Yusuf Durmuş (24.10.2013 - 26.10.2013) , Yayın Yeri: 2nd Interntraditional Foods from Adriatic to Caucasus ,
Uluslararası
Poster
|
84 |
Psychochemical Properties of chestnut honey produced in Western Anatolia
Recep Sıralı, Zekai Tarakçı (24.10.2013 - 26.10.2013) , Yayın Yeri: 2nd Interntraditional Foods from Adriatic to Caucasus ,
Uluslararası
Poster
|
85 |
Mineral and heavy metal contents of traditional Turkish yogurts
Zekai Tarakçı, Beşir Dağ (15.02.2012 - 16.02.2012) , Yayın Yeri: International Food, Agricultural and Gastronomy Congress ,
Uluslararası
Poster
|
86 |
Effect of Adding Cherry Laurel on Physicochemical and Functional Properties of Tarhana
Zekai Tarakçı, Münir anıl, İlkay Koca, Ali İslam (26.05.2011 - 29.05.2011) , Yayın Yeri: International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry ,
Uluslararası
Poster
|
87 |
Konsantre Yoğurdun Makro ve Mikro Mineral İçerikleri Üzerine Yapraklı Sebzelerin Etkisi
Zekai Tarakçı, Hasan Temiz, Atnan Uğur (15.04.2010 - 17.04.2010) , Yayın Yeri: 1. Uluslararası Adriyatik´ten Kafkaslar´a Geleneksel Gıdalar Sempozyumu ,
Uluslararası
Poster
|
88 |
Keş peyniri Üzerine Yapılan Araştırmalar ve üretim Metotları
Zekai Tarakçı, Muhammet Dervişoğlu, Hasan Temiz, Oğuz Aydemir, Fehmi Yazıcı (03.11.2008 - 05.11.2008) , Yayın Yeri: 1. Uluslararası Adriyatik´ten Kafkaslar´a Geleneksel Gıdalar Sempozyumu ,
Uluslararası
Poster
|
89 |
A Traditional Turkish Dairy Product Kes Cheese
Zekai Tarakçı, Muhammet Dervişoğlu, Hasan Temiz, Oğuz Aydemir, Fehmi Yazıcı (03.11.2008 - 05.11.2008) , Yayın Yeri: 3rd International Conference of Food Science & Nutrition ,
Uluslararası
Poster
|
90 |
Minerals in Turkish cheeses
Zekai Tarakçı, Muhammet Dervişoğlu, Hasan Temiz, Fehmi Yazıcı (03.11.2008 - 05.11.2008) , Yayın Yeri: 3rd International Conference of Food Science & Nutrition ,
Uluslararası
Poster
|
91 |
The influence of starter cultures to accumulation of histamine and tyramine in Herby cheese during ripening
Kamil Ekici, Zekai Tarakçı, Süleyman Alemdar, Mustafa Alişarlı (05.06.2008 - 06.06.2008) , Yayın Yeri: International Science conference ,
Uluslararası
Tam metin bildiri
|
92 |
A survey on some fatty acids concentration and some chemical values of Herby cheese Otlu peynir a traditional Turkish cheese
Hasan Temiz, Zekai Tarakçı, Umut Aykut, Sadettin Turhan (19.10.2007 - 21.10.2007) , Yayın Yeri: 10th Egyptian Conference for Dairy Science and Technology ,
Uluslararası
Özet bildiri
|
93 |
Influence of wild garlic Allium sp on free fatty acids color and sensory properties of Herby pickled cheese Otlu peynir during ripening
Zekai Tarakçı, Hasan Temiz, Umut Aykut, Sadettin Turhan (19.10.2007 - 21.10.2007) , Yayın Yeri: 10th Egyptian Conference for Dairy Science and Technology ,
Uluslararası
Özet bildiri
|
94 |
The effects of packaging materials and filling methods on some characteristics of Herby cheese Otlu Peynİr
TARAKÇI ZEKAİ (16.09.2007 - 20.09.2007) , Yayın Yeri: Special Symposium of Innovations in Food Technology in European Congress of Chemical Engineering ,
Uluslararası
Poster
|
95 |
The effect of adjunct cultures on some chemical biochemical and electrophoretical properties of white brined cheese
Zekai Tarakçı, Yusuf Tunçtürk (16.09.2007 - 20.09.2007) , Yayın Yeri: Special Symposium of Innovations in Food Technology in European Congress of Chemical Engineering ,
Uluslararası
Poster
|
96 |
The chemical and sensorial properties of Keş produced in Ordu
TARAKÇI ZEKAİ (12.10.2005 - 14.10.2005) , Yayın Yeri: ITAFE'05-International Congress on Information Technologies in Agriculture, Food and Environment ,
Uluslararası
Poster
|
97 |
Traditional herby dairy products in Turkey herby cheese herby lor herby cacik
TARAKÇI ZEKAİ (12.10.2005 - 14.10.2005) , Yayın Yeri: ITAFE'05-International Congress on Information Technologies in Agriculture, Food and Environment ,
Uluslararası
Poster
|
98 |
Antibacterial activity of plants used for the production of Herby Cheese in Turkey
Hisamettin Durmaz, Zekai Tarakçı, Fevzi Özgökçe (21.08.2005 - 26.08.2005) , Yayın Yeri: Fourth International Congress of Ethnobotany (ICEB 2005) ,
Uluslararası
Poster
|
99 |
The effects of black cumin Nigella sativa on ripening of Turkish Tulum cheese
Zekai Tarakçı, Kamil Ekici, Osman Sağdıç, Erdoğan Küçüköner (09.10.2004 - 11.10.2004) , Yayın Yeri: 9th Egyptian Conference for Dairy Science and Technology ,
Uluslararası
Poster
|