ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ YILMAZ UÇAR
ORDU ÜNİVERSİTESİ/FATSA DENİZ BİLİMLERİ FAKÜLTESİ/BALIKÇILIK TEKNOLOJİSİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/SU ÜRÜNLERİ İŞLEME ANABİLİM DALI/ (Araştırmacı ID : 10877) - (ORCID : 0000-0002-6770-6652) yilmazucar@odu.edu.tr

Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı Su Ürünleri

1 Uskumrudan izole edilen bozulma etmeni bakterilerin histamin üretimi üzerine zeytin yaprağı ekstraktının etkisi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
2 Ammonia and Biogenic Amine Production of Fish Spoilage Bacteria: Affected by Olive Leaf Olive Cake and Black Water
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
3 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Analitik Kimya Laboratuvar Alt Yapısının Geliştirilmesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
4 L-arjinin Dekarboksilaz Sıvısına Eklenen Kavrakrolün Patojenlerin Gelişme Performansı ve Biyojenik Amin Üretimine Etkisinin İncelenmesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
5 Yüksek devirli soğutmalı santrifüj şaft ve süspansiyon bakım onarımı
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
6 Fenolik Bileşenlerin (Karnosik Asit, Kaemferol ve Luteolin) Bazı Bozucu ve Gıda Kaynaklı Patojenik Bakterilerin Gelişimi ve Biyojenik Amin Üretimi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
7 Patates,Şeker Pancarı, Yer Elması ve Kırmızı Pancar Kabuğu Ekstrelerinin Gıda Kaynaklı Patojen Bakterilerin Gelişimi ve Biyojen Amin Üretimi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
8 Bazı Baharatların Sumak Kimyon Karabiber ve Kırmızı Biber Gıda Kaynaklı Patojen Bakterilerin Gelişimi ve Biyojen Amin Üretimi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
9 Mersin Körfezinden (Kuzey Doğu Akdeniz) bvlanan balon balıklarının (Lagocephalus sceleratus, Lagocephalus spadiceus, Lagocephalus suezensis) besin bileşenleri, ağır metal ve tetrodotoksin (TTX) düzeylerinin belirlenmesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
10 Bor Mineralinin Gökkuşağı Alabalığının (Oncorhynchus Mykiss) Büyüme Performansına Ve Besin Kompozisyonuna Etkileri
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
11 Esansiyel Yağlar Kullanılarak Oluşturulan Nanoemülsiyonların Antimikrobiyal Etkileri
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
12 İşleme Teknolojisi Laboratuvarında Kullanılan Çeker Ocakların Bakımı ve Onarımı
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
13 Farklı Oranlarda Zeytin Yağı Kullanılarak Oluşturulan Nanoemülsiyonların Soğukta Depolanan Alabalık Filetoları Üzerindeki Duyusal, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Etkilerinin Araştırılması
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
14 INHIBITION EFFECTS OF CARVACROL ON BIOGENIC AMINES FORMATION BY COMMON FOODBORNE PATHOGENS IN ARGININE DECARBOXYLASE BROTH
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
15 Eksi balığı Equulites klunzingeri protein izolatı ile sosis üretimi ve soğuk depolama süresince (4 C) fiziksel kimyasal ve mikrobiyolojik değişimlerinin araştırılması
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
16 Antimicrobial and antioxidant effects of nanoemulsions based on herb oils rosemary laurel thyme and sage on the quality of rainbow trout
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
17 Soğutmalı santrifüj cihazı motor bakım ve onarımı
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
18 Determination of organic acid concentrations in wet and spraydried fish silage prepared with lactic acid bacteria
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
19 Balık (Caracius gibelio)silajlarında laktik asit bakteri suşlarının biyojenik amin oluşumu üzerine etkileri
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
20 Ultra düşük sıcaklık derin dondurucu cihazı bakım onarımı
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
21 İşleme Teknolojisi Laboratuvarında Kullanılan Ultrasonik Homojenizatör (Sonikatör) Bakım ve Onarımı
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
22 The Effects of Extraction Methods on Fat Content and Fatty Acid Profiles of Marine Fish Species
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
23 Diyabet oluşturulmuş sıçanlarda Ferula Eleaochytris (Çakşır) kök ekstresinin erektil disfonksiyon üzerindeki etkisi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
24 Ticari bitkisel yağlar kullanılarak oluşturulan nanoemülsiyonların soğukta depolanan levrek (Dicentrarchus labrax) filetolarının kalite parametreleri üzerine etkileri
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
25 Lactobacillus reuteri serbest hücre ekstraktı ile propolis ekstraktlarının mikroenkapsülasyonu ve balıkta bozulmaya neden olan bakteriler üzerindeki antibakteriyel etkileri
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Devam Ediyor  
26 Erugosquilla massavensis'den hazırlanan asit silajların besinsel kaliteleri ve depolanma süresince kimyasal ve mikrobiyolojik kalitelerinin değerlendirilmesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
27 Farklı Ekstraksiyon Metotlarının Balık Yağ Verimine ve Yağ Asit Profiline Etkileri
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
28 Biberiye Esansiyel Yağı Kullanılarak Hazırlanan Nanoemülsiyonların Karakterizasyonu ve Balıklarda Bozulma Etmeni ve Gıda Kaynaklı Patojenik Bakteriler Tarafından Üretilen Biyojenik Aminler Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
29 İsrail Sazan (Carassius Gibelio)ından Biyoaktif Proteinlerin Ve Peptitlerin Araştırılması
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Devam Ediyor  
30 Denizel ve tarımsal kaynaklardan elde edilen biyoaktif bileşenlerin gıda arzı güvenliği açısından değerlendirilmesi ve farklı gıda matrislerine uygulaması
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Devam Ediyor  
31 Bitkisel yağ bazlı nanoemülsiyonların kolloidal salınım sistemi olarak kullanılmasının farklı gıda matrislerindeki etkilerin incelenmesi
  TÜBİTAK PROJESİ   Devam Ediyor  
32 Farklı Etken Madde Yüklü Nanolipozom Formülasyonlarının Levrek Filetolarının Kalite Parametrelerine Etkisinin Araştırılması
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Devam Ediyor  
33 Farklı giriş sıcaklıkları kullanılarak mikroenkapsüle edilmiş balık yağlarının oksidatif stabilitesinin araştırılması
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Devam Ediyor  
34 Lactobacilli karma kültür metabolitlerinin karakterizasyonu ve balık bozucu bakteriler üzerindeki biyoaktivitesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Devam Ediyor  
35 Farklı sarımsak ekstraktlarının invitro antimikrobiyal ve antioksidan etkilerinin incelenmesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Devam Ediyor  
36 Esansiyel Yağlar Kullanılarak Oluşturulan Nanoemülsiyonların Gıda Kaynaklı Su Ürünleri Patojen ve Bozucu Bakterilere Karşı Antimikrobiyal Etkilerinin İncelenmesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
37 Laktik Asit Bakterileri Tarafından Üretilen Bakteriyosinlerin (Nisin, Sakein ve Pediocin) Karakterizasyonu ve Bakteriyel Biyojen Amin Üretimine Etkilerinin İncelenmesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
38 Balon Balığı (Lagocephalus sceleratus)’nın Ülkemiz Kıyılarında Yayılım Alanları, Biyolojisi ve Tetrodotoksin Düzeylerinin Belirlenmesi, Olası Mücadele Yöntemlerinin Araştırılması ve Aslan Balığı (Pterois sp.)’nin Ege Denizi ve Akdeniz ’ de Yayılım Alanlarının Belirlenmesi
  Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)   Tamamlandı  
39 Bor Mineralinin Gökkuşağı Alabalığının (Oncorhynchus Mykiss) Büyüme Performansına Ve Besin Kompozisyonuna Etkileri
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
40 The effects of cell free extract of Lactobacillus plantarum and Pediococcus acidolactici alone or in combination with thyme and laurel extracts on microbiological and chemical quality of fermented sardine
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
41 Antimicrobial and antioxidant effects of nanoemulsions based on herb oils rosemary laurel thyme and sage on the quality of rainbow trout
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
42 INHIBITION EFFECTS OF CARVACROL ON BIOGENIC AMINES FORMATION BY COMMON FOODBORNE PATHOGENS IN ARGININE DECARBOXYLASE BROTH
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
43 Determination of organic acid concentrations in wet and spraydried fish silage prepared with lactic acid bacteria
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
44 Prevention of toxin production by lactic acid bacteria (Toksin üretiminin laktik asit bakteriler tarafından önlenmesi)
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
45 The Elemination of Toxins Using Organic Acids (Organik Asit Kullanarak Toksinlerin Eleminasyonu)
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
46 Ultra düşük sıcaklık derin dondurucu cihazı bakım onarımı
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
47 Balık (Caracius gibelio) silajlarında laktik asit bakteri suşlarının biyojenik amin oluşumu üzerine etkileri
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
48 Yüksek devirli soğutmalı santrifüj şaft ve süspansiyon bakım onarımı
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
49 Soğutmalı santrifüj cihazı motor bakım ve onarımı
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
50 Limon esansiyel yağı içeren nanoemu¨lsiyona dayalı kaplamanın sardalya filetolarının raf ömru¨ u¨zerine etkisi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
51 Zeytin yaprağı ekstraktının mikroenkapsüle hamsi (Engraulis encrasicolus) yağlarının fizikokimyasal özellikleri ve oksidatif kararlılıkları üzerine etkileri
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
52 Esansiyel Yağlar Kullanılarak Oluşturulan Nanoemülsiyonların Antimikrobiyal Etkileri
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
53 Mersin Körfezi’ndeki (Kuzey Doğu Akdeniz) Bazı Ekonomik Su Ürünlerinin Organik Klorlu Pestisit ve Ağır Metal Kirlilik Düzeylerinin Araştırılması
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Devam Ediyor  
54 Esansiyel Yağlar Kullanılarak Oluşturulan Nanoemülsiyonların Gıda Kaynaklı Su Ürünleri Patojen ve Bozucu Bakterilere Karşı Antimikrobiyal Etkilerinin İncelenmesi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
55 Propolis etanol ekstraktının balık etindeki Morganella psychrotolerans gelişimi ve balık kalitesi üzerine etkisi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
56 Nanoemülsifiye edilmiş greyfurt esansiyel yağının bakteriler üzerine etkilerinin disk difüzyon, MIC ve MBC metotları kullanılarak araştırılması
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
57 Laktik Asit Bakterileri Tarafından Üretilen Bakteriyosinlerin (Nisin, Sakein ve Pediocin) Karakterizasyonu ve Bakteriyel Biyojen Amin Üretimine Etkilerinin İncelenmesi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
58 Mersin Körfezi’ndeki Balon Balığı Türlerinin Tetrodotoksin (TTX) Düzeylerindeki Eşeye ve Mevsime Bağlı Değişimlerin Belirlenmesi
  -Tübitak 1001   Tamamlandı  
59 The Effects of Extraction Methods on Fat Content and Fatty Acid Profiles of Marine Fish Species
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
60 İşleme Teknolojisi Laboratuvarında Kullanılan Ultrasonik Homojenizatör (Sonikatör) Bakım ve Onarımı
0   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
61 İşleme Teknolojisi Laboratuvarında Kullanılan Çeker Ocakların Bakımı ve Onarımı
0   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
62 Farklı Oranlarda Adaçayı Esansiyel Yağı ile Hazırlanan Mikroenkapsüle Balık Yağının Depolama Süresince Oksidasyon ve Yağ Asitlerindeki Değişimlerin Belirlenmesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
63 Mikroenkapsüle Lactobacillus reuteri ve biyoaktif maddelerinin in vitro/in vivo antimikrobiyal etkilerinin incelenmesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
64 Gümüşi havuz balığından (Caracius gibelio) asit ve enzimatik hidroliz yöntemleriyle üretilen balık protein hidrolizatlarının biyokimyasal fiziksel ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Devam Ediyor  
65 Balon Balıklarından İzole Edilen Bakterilerin Balık İnfüzyon Sıvıları İçerisindeki Tetrodotoksin (TTX) Üretimlerinin İncelenmesi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
66 Farklı Oranlarda Zeytin Yağı Kullanılarak Oluşturulan Nanoemülsiyonların Soğukta Depolanan Alabalık Filetoları Üzerindeki Duyusal, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Etkilerinin Araştırılması
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
67 Erugosquilla massavensis’den hazırlanan asit silajların besinsel kaliteleri ve depolanma süresince kimyasal ve mikrobiyolojik kalitelerinin değerlendirilmesi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
68 Eksi balığı Equulites klunzingeri protein izolatı ile sosis üretimi ve soğuk depolama süresince (4 C) fiziksel kimyasal ve mikrobiyolojik değişimlerinin araştırılması
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
69 Ticari bitkisel yağlar kullanılarak oluşturulan nanoemülsiyonların soğukta depolanan levrek (Dicentrarchus labrax) filetolarının kalite parametreleri üzerine etkileri
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
70 Diyabet oluşturulmuş sıçanlarda Ferula Eleaochytris (Çakşır) kök ekstresinin erektil disfonksiyon üzerindeki etkisi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
71 L-arjinin Dekarboksilaz Sıvısına Eklenen Kavrakrolün Patojenlerin Gelişme Performansı ve Biyojenik Amin Üretimine Etkisinin İncelenmesi
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
72 Bazı Baharatların Sumak Kimyon Karabiber ve Kırmızı Biber Gıda Kaynaklı Patojen Bakterilerin Gelişimi ve Biyojen Amin Üretimi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
73 Organik Asitlerin Bozucu ve Gıda Kaynaklı Patojenik Bakteri Gelişimi ve Biyojenik Amin Üretimi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
74 Aromatik Bitki Yağlarının Vakum Paketlenmiş Fermente Balık Filetosu Üzerindeki Mikrobiyolojik ve Kimyasal Etkileri
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
75 Ayçiçek yağı kullanılarak oluşturulan nanoemülsiyonun dondurularak depolanan levrek (Dicentrarchus labrax) filetolarının duyusal kimyasal ve mikrobiyolojik kalitesi üzerine etkileri
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
76 Uluslararası Yayınları Özendirme Desteği (8 Adet)
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
77 Ammonia and Biogenic Amine Production of Fish Spoilage Bacteria Affected by Olive Leaf Olive Cake and Black Water
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
78 Uluslararası Yayınları Özendirme Desteği (1 Adet)
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
79 Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Analitik Kimya Laboratuvar Alt Yapısının Geliştirilmesi
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
80 Fenolik Bileşenlerin (Karnosik Asit, Kaemferol ve Luteolin) Bazı Bozucu ve Gıda Kaynaklı Patojenik Bakterilerin Gelişimi ve Biyojenik Amin Üretimi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
81 Patates, Şeker Pancarı, Yer Elması ve Kırmızı Pancar Kabuğu Ekstrelerinin Gıda Kaynaklı Patojen Bakterilerin Gelişimi ve Biyojen Amin Üretimi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
82 Mersin Körfezinden Yakalanan Balon Balığı’nın (Lagocephalus sceleratus, Gmelin 1789) Mevsime ve Eşeye Bağlı Olarak Besin Kompozisyonu ve Tetrodotoksin Düzeylerindeki Değişimler
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
83 Karabaş (Lavandula stoechas) ve Melisa (Melissa officinalis L.) Bitki Ekstrelerinin Hamsi Balığı (Engraulis encrasicolus) Üzerindeki Antimikrobiyal ve Antioksidan Etkilerinin İncelenmesi
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
84 Patates, Yer Elması ve Pancar Kabuğu Ekstraktlarının Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss) Filetoları Üzerindeki Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Etkisi
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
85 Uskumrudan izole edilen bozulma etmeni bakterilerin histamin üretimi üzerine zeytin yaprağı ekstraktının etkisi
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
86 Bitki esansiyel yağları kullanılarak hazırlanan nanoemilsiyonların buzda depolanan alabalık filetosu üzerine antioksidan ve antimikrobiyal etkileri
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ   -Tübitak 1002   Tamamlandı  
87 Hayvansal ve Bitkisel Kökenli Kaynaklardan Esansiyel Yağ Asitlerinin Elde Edilmesi
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ   Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)   Tamamlandı  

2019 © ORDU ÜNİVERSİTESİ