PROFESÖR MUHARREM TÜRKKAN
ORDU ÜNİVERSİTESİ/ZİRAAT FAKÜLTESİ/BİTKİ KORUMA BÖLÜMÜ/FİTOPATOLOJİ ANABİLİM DALI/ (Araştırmacı ID : 136743) - (ORCID : 0000-0001-7779-9365) muharremturkkan@odu.edu.tr

Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı Bitki Koruma

1 Limonlarda Hasat Sonrası Depo Çürüklüğüne Neden Olan Penicillium spp.’ye Karşı, Fungisit Kullanımına Alternatif, Organik-İnorganik Bazı Potasyum Tuzlarının Kullanımı Üzerine Araştırmalar
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Devam Ediyor  
2 Elmalarda depo çürüklüğü oluşturan Botrytis cinerea’xxnın mücadelesinde gıda katkı maddesi olarak kullanılan bazı tuzların etkinliklerinin belirlenmesi. PYO.ZRT.1901.18.003, Yürütücü, 2018 – 2019. 4.750,00 TL
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
3 Elmalarda hasat sonu çürüklüğü oluşturan Penicillium expansum’a karşı bazı organik ve inorganik tuzların etkinliklerinin belirlenmesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
4 Karadeniz Bölgesi Kivi Bahçelerinde Sorun Olan Rhizoctonia spp nin Anastomosis Gruplarının Karakteristik Özelliklerinin ve Patojenisitelerinin Belirlenmesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
5 Ekinezya Echinacea purpurea L bitkisi uçucu yağının morfogenetik ontogenetik ve diurnal değişimler yönünden antioksidan ve antimikrobiyal etkilerinin araştırılması
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
6 Kivilerde Kök Çürüklüğüne Neden Olan Toprak Kökenli Bazı Fungal Patojenlere Karşı Organik ve İnorganik Tuzların Engelleyici Etkilerinin Belirlenmesi [TF 1454]
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
7 Toprak Kökenli Fungusların Mücadelesinde Bazı Uçucu Yağların Etkisi Üzerine Araştırmalar
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
8 Ordu İli Kivi Bahçelerinde Görülen Fungal Hastalık Etmenlerinin Belirlenmesi [TF 1306]
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
9 Ordu İli Sebze Ekim Alanlarından İzole Edilen Toprak Kökenli Fungusların Mücadelesinde Organik ve İnorganik Tuzların Kullanımı Üzerinde Araştırmalar
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
10 Karadeniz Bölgesi Önemli Kestane ve Bal Kabağı Üretim Alanlarında Kök Çürüklüğü ve Solgunluk Hastalığına Neden Olan Fungal Etmenlerin Tespiti Patojeniteleri ve Bazı Kabak Çeşitlerinin Bu Etmenlere Karşı Reaksiyonlarının Belirlenmesi
  BAP   Tamamlandı  
11 Türkiye nin Önemli Soğan Ekim Alanlarında Görülen Fusarium oxysporum f sp cepae İzolatlarının Genetik Karakterizasyonu
  BAP   Tamamlandı  
12 Soğan Ekim Alanlarında Görülen Fungal Kök Çürüklüğü Etmenleri Arasındaki Genetik Farklılığın Moleküler Yöntemlerle Araştırılması
  ARAŞTIRMA PROJESİ   Tamamlandı  
13 Ascochyta rabiei Pass Labr ın Türkiye deki Irkları ve Solanapyrone Toksin Üretiminin Belirlenmesi
  TÜBİTAK PROJESİ   Tamamlandı  
14 GEN PRO Tarımsal Üretimin Modern Biyoteknolojik Yöntemlerle Geliştirilmesi ve Gen Teknolojisi Ulusal Araştırma İşbirliği Ağının Oluşturulması
  ARAŞTIRMA PROJESİ   Tamamlandı  
15 Amasya İli Soğan Ekiliş Alanlarında Sorun Olan Fungal Hastalık Etmenlerinin Belirlenmesi Üzerinde Çalışmalar
  BAP   Tamamlandı  

2019 © ORDU ÜNİVERSİTESİ