PROFESÖR HATİCE BİLİR EKBİÇ
ORDU ÜNİVERSİTESİ/ZİRAAT FAKÜLTESİ/BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ/BAĞ YETİŞTİRME VE ISLAHI ANABİLİM DALI/ (Araştırmacı ID : 21029) - (ORCID : 0000-0002-2758-6713) hbilir@odu.edu.tr

Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı

1 Farklı Köklendirme Ortamlarının 41 B Amerikan Asma Anacının Tuzluluğa Olan Dayanımı Üzerine Etkisi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
2 Farklı Yetiştirme Ortamlarının 5 BB Amerikan Asma Anacının Fidan Kalitesi ve Randımanı Üzerine Etkisi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
3 41 B ve 1103 P Amerikan Asma Anaçlarının Tuzluluğa Olan Dayanımları Üzerine Yapraktan Salisilik asit Uygulamasının Etkisi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
4 Farklı Bor Dozlarının Kokulu Üzümün (Vitis labrusca L.) Tuzluluğa Olan Dayanımı Üzerine Etkilerinin In vitro Koşullarda Belirlenmesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
5 Bazı Sofralık üzüm çeşitlerinin örtü altında KKTC Ekolojik Koşullarına Adaptasyonları
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Diğer (Uluslararası)   Tamamlandı  
6 Pozantı Koşullarında Yetiştirilen Bazı Şaraplık Üzüm Çeşitlerinin Fenolojileri ile En Uygun Derim Zamanının ve Şaraplık Değerlerinin Belirlenmesi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   TÜBİTAK PROJESİ   Tamamlandı  
7 Plastik Örtü, Farklı Su Düzeyi ve Malçlamanın Bazı Üzüm Çeşitlerinin Erkencilik ve Kalite Özellikleri Üzerinde Etkisi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   TÜBİTAK PROJESİ   Tamamlandı  
8 KOKULU KARA ÜZÜM TİPİNİN (BALIKÇI SİYAHI) TEK BOĞUMLU MİKRO ÇELİK KÜLTÜRÜ İLE IN VITRO ÇOĞALTIMI
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
9 Bazı Sofralık Üzüm Çeşitlerinin Açıkta KKTC Ekolojik Koşullarına Adaptasyonları
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Diğer (Uluslararası)   Tamamlandı  
10 Bazı Şaraplık Üzüm Çeşitlerinin KKTC Ekolojik Koşullarına Adaptasyonları
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Diğer (Uluslararası)   Tamamlandı  
11 Bazı Amerikan Asma Anaçlarının KKTC Ekolojik Koşullarına Adaptasyonu
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Diğer (Uluslararası)   Tamamlandı  
12 Hamburg Misketi V vinifera L ve Isabella V labrusca L Üzüm Çeşitlerinin Tuz Stresine Toleranslarının Belirlenmesi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
13 Isabella V Labrusca L üzüm çeşidinde farklı dozdaki bor uygulamasının verim kalite ve yaprak besin maddesi içeriği üzerine etkisi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
14 Farklı Salisilik Asit Dozlarının Bazı Amerikan Asma Anaçlarının Tuzluluğa olan Dayanımı Üzerine Etkileri
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
15 Isabella Üzüm Çeşidinin In vitro Sürgün Ucu Kültürü ile Çoğaltılması
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
16 Biyoteknolojik Yöntemlerle Üretilen Meyve Anaçlarının Dış Koşullara Adaptasyonunda Mikoriza Uygulamasının Büyüme ve Beslenme Üzerine Etkisi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)   Tamamlandı  
17 Çukurova Bölgesinde Yetiştirilen Değişik Asma Çeşit ve Anaçları ile Bunların Oluşturdukları Kombinasyonların Çinko NOksanlığına Karşı Duyarlılıklarının Belirlenmesi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
18 Trakya İlkeren ve Flame Seedless Üzüm Çeşitlerinde Co60 ve Kolhisin Kullanılarak Mutasyon ve Poliploidi Oluşturma Olanakları
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
19 Jojoba Simmondsia chinensis L Bitkisinin In vitro Çoğaltılması
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
20 Bağlarda Su Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar Yaprak Su Potansiyeli Kullanılarak Çukurova Koşullarında Yüksek Kaliteli Verim İçin Optimum Sulama Zamanının Belirlenmesi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   TÜBİTAK PROJESİ   Tamamlandı  
21 Bazı Aromalı Üzüm Çeşitlerinde Genetik İlişkilerin ISSR Markörleri ile Araştırılması
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
22 Plastik Örtü Altında Yetiştirilen Bazı Sofralık Üzüm Çeşitlerinde Farklı Azot Dozlarının Verim, Kalite ve Azot İçeriği Üzerine Etkisi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
23 Örtü Altında Yetiştirilen Farklı Anaçlar Üzerine Aşılı Perlette Üzüm Çeşidinde Azot Uygulamasının Verim ve Kaliteye Etkisi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
24 Pembe Çekirdeksiz V vinifera L ve Isabella V labrusca L Üzüm Çeşitlerinde Co 60 Kullanılarak Mutasyon Oluşturulması
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  

2019 © ORDU ÜNİVERSİTESİ