1 |
Microencapsulation of fish oil with olive leaf extract instead of synthetic antioxidant and its effects on nutraceutical properties of fish oil at different inlet temperatures
ÖZYURT GÜLSÜN, DURMUŞ MUSTAFA, ÖZKÜTÜK ALİ SERHAT, UÇAR YILMAZ , Yayın Yeri:Biomass Conversion and Biorefinery , 2022
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
2 |
Assessment of the safety of dietary fish oil supplements in terms of content and quality
ÖZYURT GÜLSÜN, Ekmen Dilan, DURMUŞ MUSTAFA, UÇAR YILMAZ , Yayın Yeri:Environmental Science and Pollution Research , 2022
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
3 |
Effects of different plant (Marjoram and Olive leaf) extracts on quality characteristics of red and ordinary muscles of vacuum\u2013packaged tuna\u2013like fillets
LAHRECHE Talal, DURMUŞ MUSTAFA, KÖŞKER ALİ RIZA, UÇAR YILMAZ, KÜLEY BOĞA ESMERAY, Hamdi Taha-Mossadak, ÖZOĞUL FATİH , Yayın Yeri:Applied Food Research , 2022
Uluslararası
Hakemli
Directory of Open Access Journals (DOAJ)
Özgün Makale
|
4 |
Biberiye Esansiyel Yağı ve Nanoemülsiyonunun Balıkta Bozulma Etmeni Bakteriler ile Gıda Kaynaklı Patojenik Bakteriler Tarafından Üretilen Biyojenik Aminler Üzerine Etkilerinin incelenmesi
UÇAR YILMAZ, DURMUŞ MUSTAFA, KÜLEY BOĞA ESMERAY, KORKMAZ KORAY , Yayın Yeri:Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi (YYU Journal of Agricultural Science) , 2022
Uluslararası
Hakemli
TR DİZİN
Özgün Makale
|
5 |
Biberiye esansiyel yağı ve nanoemülsiyonunun gıda kaynaklı patojenik ve bozulma etmeni bakteriler tarafından üretilen biyojenik aminler üzerine etkilerinin histidin dekarboksilaz sıvısında incelenmesi
UÇAR YILMAZ , Yayın Yeri:Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tarım ve Doğa Dergisi , 2022
Uluslararası
Hakemli
TR DİZİN
Özgün Makale
|
6 |
Does adding thyme and rosemary essential oils to sunflower oil during shallow-frying increase the lipid quality of Atlantic bonito?
KORKMAZ KORAY, TOKUR BAHAR, UÇAR YILMAZ , Yayın Yeri:International Journal of Gastronomy and Food Science , 2022
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
7 |
A novel perspective for Lactobacillus reuteri cell-free supernatant: Co- microencapsulation with propolis extracts
UÇAR YILMAZ , Yayın Yeri:Biomass Conversion and Biorefinery , 2022
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
8 |
The addition of commercial sage essential oil to sunflower oil: Improving the lipid quality of fried dark muscle fish
TOKUR BAHAR, KORKMAZ KORAY, UÇAR YILMAZ , Yayın Yeri:Journal of Food Processing and Preservation , 2022
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
9 |
Application of oil-in-water nanoemulsions based on grape and cinnamon essential oils for shelf-life extension of chilled flathead mullet fillets
Ameur Abderrahmane, BENSİD ABDELKADER, ÖZOĞUL FATİH, UÇAR YILMAZ, DURMUŞ MUSTAFA, KULAWIK Piotr, BOUDJENAH-HAROUN Saliha , Yayın Yeri:Journal of the Science of Food and Agriculture , 2022
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
10 |
The Impact of Thyme, Rosemary, and Basil Extracts on the Chemical, Sensory and Microbiological Quality of Mackerel Balls Stored at -18oC
BALIKÇI ESRA, ÖZOĞUL YEŞİM, DURMUŞ MUSTAFA, UÇAR YILMAZ, GÖKDOĞAN SAADET , Yayın Yeri:Acta Aquatica Turcica , 2022
Uluslararası
Hakemli
TR DİZİN
Özgün Makale
|
11 |
Effectiveness of Lactobacilli cell-free supernatant and propolis extract microcapsules on oxidation and microbiological growth in sardine burger
KÜLEY BOĞA ESMERAY, YAZGAN HATİCE, ÖZOĞUL YEŞİM, UÇAR YILMAZ, DURMUŞ MUSTAFA, ÖZYURT GÜLSÜN, AYAS DENİZ , Yayın Yeri:Food Bioscience , 2021
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
12 |
The impact of different levels of nisin as a biopreservative agent on the chemical, sensory and microbiological quality of vacuum-packed sea bass (Dicentrarchus labrax) fillets stored at 4 ± 2 °C
UÇAR YILMAZ,ÖZOĞUL YEŞİM,ÖZOĞUL FATİH,DURMUŞ MUSTAFA,KÖŞKER ALİ RIZA,KÜLEY BOĞA ESMERAY , Yayın Yeri:Grasas y Aceites , 2021
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
13 |
Proximate Composition of Traditional Turkish Stuffed Meatballs Produced with Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) Mince and Determination of its Colour and Sensory Quality during Frozen Storage (-18ºC)
GÜVENİN Demet, TOKUR BAHAR, KORKMAZ KORAY, UÇAR YILMAZ , Yayın Yeri:Acta Aquatica Turcica , 2021
Uluslararası
Hakemli
TR DİZİN
Özgün Makale
|
14 |
Inhibitory impacts of Spirulina platensis and Chlorella vulgaris extracts on biogenic amine accumulation in sardine fillets
ÖZOĞUL İLYAS, KÜLEY BOĞA ESMERAY, UÇAR YILMAZ, YAZGAN HATİCE, ÖZOĞUL YEŞİM , Yayın Yeri:Food Bioscience , 2021
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
15 |
Enzimatik Hidroliz Yöntemi Kullanılarak Balık İşleme Atıklarından Balık Protein Hidrolizatı Üretimi
KORKMAZ KORAY, TOKUR BAHAR, UÇAR YILMAZ , Yayın Yeri:Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi , 2021
Uluslararası
Hakemli
TR DİZİN
Derleme Makale
|
16 |
Inhibitory activity of Co-microencapsulation of cell free supernatant from Lactobacillus plantarum with propolis extracts towards fish spoilage bacteria
KÜLEY BOĞA ESMERAY, Kuşçu Metanet Muhammet, DURMUŞ MUSTAFA, UÇAR YILMAZ , Yayın Yeri:LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , 2021
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
17 |
The effects of nisin on the growth of foodborne pathogens and biogenic amine formation: in vivo and in vitro studies
UÇAR YILMAZ, ÖZOĞUL YEŞİM, DURMUŞ MUSTAFA, ÖZOĞUL FATİH , Yayın Yeri:Food Bioscience , 2021
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
18 |
Enhancing sunflower oil by the addition of commercial thyme and rosemary essential oils: The effect on lipid quality of Mediterranean horse mackerel and anchovy during traditional pan-frying
TOKUR BAHAR, KORKMAZ KORAY, UÇAR YILMAZ , Yayın Yeri:International Journal of Gastronomy and Food Science , 2021
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
19 |
Application of cold plasma technology in the food industry and its combination with other emerging technologies
UÇAR YILMAZ, CEYLAN ZAFER, DURMUŞ MUSTAFA, TOMAR OKTAY, ÇETİNKAYA TURGAY , Yayın Yeri:Trends in Food Science & Technology , 2021
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Derleme Makale
|
20 |
Suppression effects of aqueous and ethanolic extracts of propolis on biogenic amine production by Morganella psychrotolerans
BURGUT AYKUT,KÜLEY BOĞA ESMERAY,UÇAR YILMAZ,ÖZOĞUL FATİH , Yayın Yeri:LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , 2020
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
21 |
Ferula elaeochytris Kök Ekstresinin Toplam Fenolik Bileşikler ve Glukoz Seviyesi Üzerine Etkisi
ESER NADİRE,KARTLAŞMIŞ KEZBAN,UÇAR YILMAZ,KÖKBAŞ UMUT , Yayın Yeri:Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi , 2020
Uluslararası
Hakemli
TR DİZİN
Özgün Makale
|
22 |
Effect of nisin on the shelf life of sea bass (Dicentrarchus labrax L.) fillets stored at chilled temperature (4 /- 2 degrees C)
UÇAR YILMAZ,ÖZOĞUL YEŞİM,ÖZOĞUL FATİH,DURMUŞ MUSTAFA,KÖŞKER ALİ RIZA , Yayın Yeri:AQUACULTURE INTERNATIONAL , 2020
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
23 |
The function of nanoemulsion on preservation of rainbow trout fillet
DURMUŞ MUSTAFA,ÖZOĞUL YEŞİM,KÖŞKER ALİ RIZA,UÇAR YILMAZ,KÜLEY BOĞA ESMERAY,CEYLAN ZAFER,ÖZOĞUL FATİH , Yayın Yeri:JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE , 2020
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
24 |
Antioxidant Effect of Nanoemulsions Based on Citrus Peel Essential Oils: Prevention of Lipid Oxidation in Trout
UÇAR YILMAZ , Yayın Yeri:EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY , 2020
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
25 |
The potential use of recovered fish protein as wall material for microencapsulated anchovy oil
ÖZYURT GÜLSÜN,DURMUŞ MUSTAFA,UÇAR YILMAZ,ÖZOĞUL YEŞİM , Yayın Yeri:LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , 2020
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
26 |
Elemental Compositions and Fatty Acid Profiles of Bogue Fish (Boops boops) From Mediterranean Coast: A Comprehensive Evaluation of the Potential Effects on Human Health
UÇAR YILMAZ , Yayın Yeri:BIOLOGICAL TRACE ELEMENT RESEARCH , 2020
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
27 |
Farklı konsantrasyonlarda kullanılan nisinin soğukta (4±2oC) depolanan levrek (Dicentrarchus labrax) filetolarının yağ asitleri üzerine etkileri
UÇAR YILMAZ,ÖZOĞUL FATİH , Yayın Yeri:Acta Aquatica Turcica , 2020
Uluslararası
Hakemli
TR DİZİN
Özgün Makale
|
28 |
Su U¨ru¨nlerinde Nisin Uygulamaları
UÇAR YILMAZ , Yayın Yeri:Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi , 2020
Uluslararası
Hakemli
TR DİZİN
Derleme Makale
|
29 |
Narenciye Kabuğu Esansiyel Yağları Kullanılarak Hazırlanan Mikroenkapsüle Balık Yağı Tozlarının Depolama Süresince Renk ve Duyusal Değişimleri
UÇAR YILMAZ , Yayın Yeri:KSÜ Tarım ve Doğa Dergisi , 2020
Uluslararası
Hakemli
TR DİZİN
Özgün Makale
|
30 |
Farklı konsantrasyonlarda kullanılan nisinin vakum paketlenerek soğukta (4±2oC) depolanan levrek (Dicentrarchus labrax) filetolarının yağ asit profili üzerine etkileri
UÇAR YILMAZ,ÖZOĞUL FATİH,DURMUŞ MUSTAFA,KÖŞKER ALİ RIZA,ÖZOĞUL YEŞİM , Yayın Yeri:Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences , 2020
Uluslararası
Hakemli
TR DİZİN
Özgün Makale
|
31 |
Antimicrobial activity of thyme essential oil nanoemulsions on spoilage bacteria of fish and food-borne pathogens
ÖZOĞUL YEŞİM,KÜLEY BOĞA ESMERAY,AKYOL İSMAİL,DURMUŞ MUSTAFA,UÇAR YILMAZ,Regenstein Joe M,KÖŞKER ALİ RIZA , Yayın Yeri:Food Bioscience , 2020
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
32 |
Influence of olive oil–based nanoemulsion on the fatty acid profiles of rainbow trout fillets
DURMUŞ MUSTAFA,BENSİD ABDELKADER,ÖZOĞUL YEŞİM,KÖŞKER ALİ RIZA,UÇAR YILMAZ,KÜLEY BOĞA ESMERAY,DURMUŞ MURAT,ÖZOĞUL FATİH , Yayın Yeri:AQUACULTURE INTERNATIONAL , 2020
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
33 |
Characterized nano-size curcumin and rosemary oil for the limitation microbial spoilage of rainbow trout fillets
CEYLAN ZAFER,MERAL RACİYE,KÖSE ŞENOL,ŞENGÖR GÜLGÜN FATMA,AKINAY YÜKSEL,DURMUŞ MUSTAFA,UÇAR YILMAZ , Yayın Yeri:LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , 2020
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
34 |
Tetrodotoxin levels of three pufferfish species (Lagocephalus sp.) caught in the North-Eastern Mediterranean sea
KÖŞKER ALİ RIZA,ÖZOĞUL FATİH,AYAS DENİZ,DURMUŞ MUSTAFA,UÇAR YILMAZ,Regenstein Joe M,ÖZOĞUL YEŞİM , Yayın Yeri:CHEMOSPHERE , 2019
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
35 |
The Effects of Fermentation Process with Acid and Lactic Acid Bacteria Strains on the Biogenic Amine Formation of Wet and Spray-Dried Fish Silages of Discards
ÖZYURT GÜLSÜN,ÖZOĞUL YEŞİM,KÜLEY BOĞA ESMERAY,ÖZKÜTÜK ALİ SERHAT,DURMUŞ MUSTAFA,UÇAR YILMAZ,ÖZOĞUL FATİH , Yayın Yeri:Journal of Aquatic Food Product Technology , 2019
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
36 |
Evaluation of the potential use of discard species for fish silage and assessment of its oils for human consumption
ÖZYURT GÜLSÜN,ÖZKÜTÜK ALİ SERHAT,UÇAR YILMAZ,DURMUŞ MUSTAFA,ÖZOĞUL YEŞİM , Yayın Yeri:International Journal of Food Science Technology , 2019
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
37 |
Purification of Eicosapentaenoic Acid (EPA) and Docosahexaenoic Acid (DHA) From Fish Oil Using HPLC Method and Investigation of Their Antibacterial Effects on Some Pathogenic Bacteria
UÇAR YILMAZ,ÖZOĞUL FATİH,DURMUŞ MUSTAFA,ÖZOĞUL YEŞİM,KÖŞKER ALİ RIZA,KÜLEY BOĞA ESMERAY,AYAS DENİZ , Yayın Yeri:Turkish Journal of Maritime and Marine Sciences (Türk Denizcilik ve Deniz Bilimleri Dergisi) , 2019
Uluslararası
Hakemli
DOAJ
Özgün Makale
|
38 |
The impacts of fish protein isolate addition on the nutritional and quality properties of chicken frankfurter during cold storage (4°C)
ÖZYURT GÜLSÜN,GAYDE ÇAĞIN,AKSUN TÜMERKAN ELİF TUĞÇE,DURMUŞ MUSTAFA,UÇAR YILMAZ,KÜLEY BOĞA ESMERAY , Yayın Yeri:Journal of Food Safety and Food Quality-Archiv fur Lebensmittelhygiene , 2019
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
39 |
Bioconversion of Discard Fish (Equulites klunzingeri and Carassius gibelio) Fermented with Natural Lactic Acid Bacteria the Chemical and Microbiological Quality of Ensilage
ÖZYURT CANER ENVER,KÜLEY BOĞA ESMERAY,ÖZKÜTÜK ALİ SERHAT,UÇAR YILMAZ,DURMUŞ MUSTAFA,ÖZYURT GÜLSÜN , Yayın Yeri:Waste and Biomass Valorization , 2019
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
40 |
Elemental composition of pufferfish species from Northeastern Mediterranean Sea
KÖŞKER ALİ RIZA,ÖZOĞUL FATİH,AYAS DENİZ,DURMUŞ MUSTAFA,UÇAR YILMAZ , Yayın Yeri:ENVIRONMENTAL MONITORING AND ASSESSMENT , 2019
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
41 |
Combined impacts of oregano extract and vacuum packaging on the quality changes of frigate tuna muscles stored at 3±1°C
Lahreche Talal,UÇAR YILMAZ,KÖŞKER ALİ RIZA,Hamdi Taha-Mossadak,ÖZOĞUL FATİH , Yayın Yeri:Veterinary World , 2019
Uluslararası
Hakemli
Academic Journals Database, AGORA, AGRICOLA, AGRIS, CABI, CAS, DOAJ, EBSCO, EMBASE, ESCI - Thomson Reuters, Gale, Google Scholar, HINARI, Indian Animal Science Abstracts, Indian Science Abstracts, JournalSeek, Open J-gate, ProQuest, PubMed, PubMed Central, SCOPUS, TEEAL
Özgün Makale
|
42 |
The effects of edible oil nanoemulsions on the chemical, sensory, and microbiological changes of vacuum packed and refrigerated sea bass fillets during storage period at 2 ± 2°C
DURMUŞ MUSTAFA,ÖZOĞUL YEŞİM,KÜLEY BOĞA ESMERAY,UÇAR YILMAZ,KÖŞKER ALİ RIZA,BALIKÇI ESRA,GÖKDOĞAN SAADET , Yayın Yeri:Journal of Food Processing and Preservation , 2019
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
43 |
The effect of Ferula elaeochytris root extract on erectile dysfunction in streptozotocin-induced diabetic rat
ESER NADİRE,BÜYÜKNACAR HACER SİNEM,Öztürk Çimentepe Özge,GÖÇMEN CEMİL,UÇAR YILMAZ,Yoshiyama Mitsuharu , Yayın Yeri:International Journal of Impotence Research , 2019
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
44 |
Farklı Konsantrasyonlarda Kullanılan Nisinin Soğukta ve Vakum Paketlenerek Depolanan Levrek (Dicentrarchus labrax, Linnaeus, 1758) Filetolarının Renk Değişimleri Üzerine Etkileri
UÇAR YILMAZ,ÖZOĞUL FATİH , Yayın Yeri:Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology , 2019
Uluslararası
Hakemli
TR DİZİN
Özgün Makale
|
45 |
Mersin Körfezi’nden Yakalanan Apogon queketti Kas Dokusu Metal Seviyelerine Mevsimin Etkisi
UÇAR YILMAZ , Yayın Yeri:European Journal of Science and Technology , 2019
Uluslararası
Hakemli
TR DİZİN
Özgün Makale
|
46 |
Chemical, bioactive properties and in vitro digestibility of spray-dried fish silages: Comparison of two discard fish (Equulites klunzingeri and Carassius gibelio) silages
ÖZYURT GÜLSÜN,BOĞA MUSTAFA,UÇAR YILMAZ,KÜLEY BOĞA ESMERAY,POLAT ABDURAHMAN , Yayın Yeri:AQUACULTURE NUTRITION , 2018
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
47 |
Seasonal Changes in Proximate Composition and Mineral-Heavy Metal Content of Pufferfish (Lagocephalus sceleratus) from Northeastern Mediterranean Sea
KÖŞKER ALİ RIZA,ÖZOĞUL FATİH,DURMUŞ MUSTAFA,UÇAR YILMAZ,ÖZOĞUL YEŞİM,KÜLEY BOĞA ESMERAY,AYAS DENİZ , Yayın Yeri:Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences , 2018
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
48 |
Fatty acid composition and oxidative stability of oils recovered from acid silage and bacterial fermentation of fish (Sea bass - Dicentrarchus labrax) by-products
ÖZYURT GÜLSÜN,ÖZKÜTÜK ALİ SERHAT,UÇAR YILMAZ,DURMUŞ MUSTAFA,ÖZOĞUL YEŞİM , Yayın Yeri:INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , 2018
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
49 |
The effects of sex and season on the metal levels and proximate composition of red mullet (Mullus barbatus Linnaeus 1758) caught from the Middle Black Sea
DURMUŞ MUSTAFA,KÖŞKER ALİ RIZA,ÖZOĞUL YEŞİM,AYDIN MEHMET,UÇAR YILMAZ,AYAS DENİZ,ÖZOĞUL FATİH , Yayın Yeri:HUMAN AND ECOLOGICAL RISK ASSESSMENT , 2018
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
50 |
The Function of Emulsions on the Biogenic Amine Formation and their Indices of Sea Bass Fillets (Dicentrarchus labrax) Stored in Vacuum Packaging
ÖZOĞUL YEŞİM,DURMUŞ MUSTAFA,KÜLEY BOĞA ESMERAY,UÇAR YILMAZ,ÖZOĞUL FATİH , Yayın Yeri:JOURNAL OF FOOD SCIENCE , 2018
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
51 |
First report on TTX levels of the yellow spotted pufferfish ( Torquigener flavimaculosus ) in the Mediterranean Sea
KÖŞKER ALİ RIZA,ÖZOĞUL FATİH,DURMUŞ MUSTAFA,UÇAR YILMAZ,AYAS DENİZ,Simat Vida,ÖZOĞUL YEŞİM , Yayın Yeri:TOXICON , 2018
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
52 |
The Effects of Sex and Seasonality on the Metal Levels of Warty Crab (Eriphia verrucosa) in the Black Sea
DURMUŞ MUSTAFA,AYAS DENİZ,AYDIN MEHMET,KÖŞKER ALİ RIZA,UÇAR YILMAZ,ÖZOĞUL YEŞİM , Yayın Yeri:Journal of Aquatic Food Product Technology , 2018
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
53 |
Combined effects of plant and cell-free extracts of lactic acid bacteria on biogenic amines and bacterial load of fermented sardine stored at 3?±?1?°C
KÜLEY BOĞA ESMERAY,DURMUŞ MUSTAFA,UÇAR YILMAZ,KÖŞKER ALİ RIZA,AKSUN TÜMERKAN ELİF TUĞÇE,Regenstein Joe M,ÖZOĞUL FATİH , Yayın Yeri:Food Bioscience , 2018
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
54 |
The Chemical Composition of the Lionfish (Pterois miles, Bennett 1828), the New Invasive Species of the Mediterranean Sea
AYAS DENİZ,Şen Ağılkaya Gülsemin,KÖŞKER ALİ RIZA,DURMUŞ MUSTAFA,UÇAR YILMAZ,BAKAN MISRA , Yayın Yeri:Natural and Engineering Sciences , 2018
Uluslararası
Hakemli
Index Copernicus
Özgün Makale
|
55 |
Comparision of Green and Conventional Extraction Methods on Lipid Yield and Fatty Acid Profiles of Fish Species
ÖZOĞUL YEŞİM,UÇAR YILMAZ,TAKADAŞ FETHİYE,DURMUŞ MUSTAFA,KÖŞKER ALİ RIZA,POLAT ABDURAHMAN , Yayın Yeri:EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY , 2018
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
56 |
Seasonal Changes in the Chemical Composition of the Beadlet Anemones (Actinia equina) from Mersin Bay, Northeastern Mediterranean coast of Turkey
YATKIN KEMAL,AYAS DENİZ,KÖŞKER ALİ RIZA,DURMUŞ MUSTAFA,UÇAR YILMAZ , Yayın Yeri:Natural and Engineering Sciences , 2017
Uluslararası
Hakemli
Index Copernicus
Özgün Makale
|
57 |
Fatty acid composition and oxidative stability of oils recovered from acid silage and bacterial fermentation of fish (Sea bass-Dicentrarchus labrax) by-products
ÖZYURT GÜLSÜN,ÖZKÜTÜK ALİ SERHAT,UÇAR YILMAZ,DURMUŞ MUSTAFA,ÖZOĞUL YEŞİM , Yayın Yeri:International Journal of Food Science Technology , 2017
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
58 |
Borik Asidin Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss)’xxnınHepatosomatik ve Viserosomatik İndeks Değerleri ÜzerineEtkileri
ÖZ MUSTAFA,DİKEL SUAT,İNANAN BURAK EVREN,KARAŞAHİN TAHİR,DURMUŞ MUSTAFA,UÇAR YILMAZ , Yayın Yeri:Journal of Advances in VetBio Science and Techniques , 2017
Uluslararası
Hakemli
INDEX COPERNICUS
Özgün Makale
|
59 |
The impact of gravading process on the quality of carp fillets (Cyprinus carpio): sensory, microbiological, protein profiles and textural changes
DURMUŞ MUSTAFA,Surówka Krzysztof,ÖZOĞUL FATİH,Maciejaszek Ireneusz,Tesarowicz Iwona,ÖZOĞUL YEŞİM,KÖŞKER ALİ RIZA,UÇAR YILMAZ , Yayın Yeri:Journal of Consumer Protection and Food Safety , 2017
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
60 |
Effects of Oil-in-Water Nanoemulsion Based on Sunflower Oil on the Quality of Farmed Sea Bass and Gilthead Sea Bream Stored at Chilled Temperature (2 ± 2°C)
YAZGAN HATİCE,ÖZOĞUL YEŞİM,DURMUŞ MUSTAFA,BALIKÇI ESRA,GÖKDOĞAN SAADET,UÇAR YILMAZ,AKSUN TÜMERKAN ELİF TUĞÇE , Yayın Yeri:Journal of Aquatic Food Product Technology , 2017
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
61 |
The combined impact of nanoemulsion based on commercial oils and vacuum packing on the fatty acid profiles of sea bass fillets
ÖZOĞUL YEŞİM,DURMUŞ MUSTAFA,UÇAR YILMAZ,KÖŞKER ALİ RIZA,ÖZOĞUL FATİH , Yayın Yeri:Journal of Food Processing and Preservation , 2017
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
62 |
Evaluation of effects of nanoemulsion based on herb essential oils (rosemary, laurel, thyme and sage) on sensory, chemical and microbiological quality of rainbow trout ( Oncorhynchus mykiss ) fillets during ice storage
ÖZOĞUL YEŞİM,YUVKA İLKNUR,UÇAR YILMAZ,DURMUŞ MUSTAFA,KÖŞKER ALİ RIZA,ÖZ MUSTAFA,ÖZOĞUL FATİH , Yayın Yeri:LWT - Food Science and Technology , 2017
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
63 |
Fish spoilage bacterial growth and their biogenic amine accumulation: Inhibitory effects of olive by-products
KÜLEY BOĞA ESMERAY,DURMUŞ MUSTAFA,BALIKÇI ESRA,UÇAR YILMAZ,Regenstein Joe M,ÖZOĞUL FATİH , Yayın Yeri:INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES , 2016
Uluslararası
Hakemli
SCI
Özgün Makale
|
64 |
Comparative study of nanoemulsions based on commercial oils sunflower canola corn olive soybean and hazelnut oils Effect on microbial sensory and chemical qualities of refrigerated farmed sea bass
ÖZOĞUL YEŞİM,DURMUŞ MUSTAFA,UÇAR YILMAZ,ÖZOĞUL FATİH,Regenstein Joe M , Yayın Yeri:Innovative Food Science & Emerging Technologies , 2016
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
65 |
Tetrodotoxin levels in pufferfish Lagocephalus sceleratus caught in the Northeastern Mediterranean Sea
KÖŞKER ALİ RIZA,ÖZOĞUL FATİH,DURMUŞ MUSTAFA,UÇAR YILMAZ,AYAS DENİZ,REGENSTEIN JOE M,ÖZOĞUL YEŞİM , Yayın Yeri:Food Chemistry , 2016
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
66 |
Antimicrobial Impacts of Essential Oils on Food Borne Pathogens
ÖZOĞUL YEŞİM,KÜLEY ESMERAY,UÇAR YILMAZ,ÖZOĞUL FATİH , Yayın Yeri:Recent Patents on Food, Nutrition Agriculture , 2015
Uluslararası
Hakemli
MEDLINE/PubMed, Scopus, Chemical Abstracts, CAB Abstracts, Genamics JournalSeek, MediaFinder®-Standard Periodical Directory, PubsHub, J-Gate, CNKI Scholar, Suweco CZ and EBSCO
Özgün Makale
|
67 |
Akdeniz’in yeni toksini: Tetrodotoksin (The new toxin of Mediterranean Tetrodotoxin)
KÖŞKER ALİ RIZA,ÖZOĞUL FATİH,AYAS DENİZ,DURMUŞ MUSTAFA,UÇAR YILMAZ , Yayın Yeri:Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences , 2015
Uluslararası
Hakemli
TR DİZİN
Özgün Makale
|
68 |
Effect of the icing with thyme oregano and clove extracts on quality parameters of gutted and beheaded anchovy Engraulis encrasicholus during chilled storage
BENSİD ABDELKADER,UÇAR YILMAZ,BENDEDDOUCHE BADİS,ÖZOĞUL FATİH , Yayın Yeri:Food Chemistry , 2014
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
69 |
The Effects of Natural Extracts on the Quality Changes of Frozen Chub Mackerel Scomber japonicus Burgers
ÖZOĞUL YEŞİM,UÇAR YILMAZ , Yayın Yeri:Food and Bioprocess Technology , 2013
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
70 |
The Influences of Natural Zeolite cliptinolite on Ammonia and Biogenic Amine Formation by Foodborne Pathogen
GÖKDOĞAN SAADET,ÖZOĞUL YEŞİM,KÜLEY ESMERAY,ÖZOĞUL FATİH,KAÇAR ÇİĞDEM,UÇAR YILMAZ , Yayın Yeri:Journal of Food Science , 2012
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
71 |
The impact of applying natural clinoptilolite zeolite on the chemical sensory and microbiological changes of vacuum packed sardine fillets
KÜLEY ESMERAY,ÖZOĞUL FATİH,DURMUŞ MUSTAFA,GÖKDOĞAN SAADET,ÇİĞDEM KAÇAR,ÖZOĞUL YEŞİM,UÇAR YILMAZ , Yayın Yeri:International Journal of Food Science & Technology , 2012
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|
72 |
The effects of season and sex on fat fatty acids and protein contents of Sepia officinalis in the northeastern Mediterranean Sea
AYAS DENİZ,ÖZOĞUL YEŞİM,ÖZOĞUL İLYAS,UÇAR YILMAZ , Yayın Yeri:International Journal of Food Sciences and Nutrition , 2012
Uluslararası
Hakemli
SCI-Expanded
Özgün Makale
|