PROFESÖR SAİM ZEKİ BOSTAN
ORDU ÜNİVERSİTESİ/ZİRAAT FAKÜLTESİ/BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ/MEYVE YETİŞTİRME VE ISLAHI ANABİLİM DALI/ (Araştırmacı ID : 2344) - (ORCID : ) szbostan@odu.edu.tr

Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı

1 Tombul Fındık Çeşidinde Sulama ile Depolama Süresince Meyvede Aflatoksin Oluşumu ve Su Aktivitesi Arasındaki İlişkiler Üzerine Bir Araştırma
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
2 Çayda Farklı Tarihlerde Çırpmanın Hasat Tarihi, Verim ve Yaş Çay Kalite Özelliklerine Etkisi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
3 Farklı Güneşlenme Şartlarının Tombul ve Palaz Fındık Çeşitlerinde Verim ve Kalite Özelliklerine Etkisi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
4 Giresun Koşullarında Yetiştirilen Hayward Kivi Çeşidinde Meyve Gelişim Sürecinde Önemli Kalite Özelliklerinin Değişimi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
5 Çayda Camelia sinensis L Önemli Kalite Özelliklerinin Güneşlenme Durumuna ve Sürgün Dönemlerine Göre Değişimi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
6 Tombul fındık çeşidinde mini yağmurlama sulama yönteminde farklı su seviyesi uygulamalarının verim ve kaliteye etkisi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
7 Tombul Palaz ve Kalınkara Fındık Çeşitlerinde Elle ve Patozla Ayıklanmış Örneklerde Depolama Süresince Meydana Gelen Kalite Değişimleri
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
8 Ordu da Yetiştirilen Hayward Kivisinin Önemli Kimyasal Bileşenler ve Fiziksel Özellikler Yönünden Tanımlanması
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
9 Yaş ve Kuru Çayda Önemli Kalite Parametrelerinin ve Verimin Sarı Çay Akarı Polyphagotarsonemus latus Banks 1904 Prostigmata Tarsonemidae Zararlısı ile Bulaşık Olup Olmama Durumuna Göre Değişiminin Belirlenmesi YÜRÜTÜCÜ
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)   Tamamlandı  
10 Güneydoğu Anadolu Tarım Bölgesi Cevizlerinin Seleksiyon Yoluyla Islahı Üzerinde Araştırmalar TOAG 639 Nolu proje KESIN RAPOR
ORDU ÜNİVERSİTESİ   TÜBİTAK PROJESİ   Tamamlandı  
11 Çaykara İlçesinde Yetiştirilen Yerel Armut Pyrus spp Genotiplerinin Seleksiyon Yoluyla Islahı ve Ateş Yanıklığına Dayanıklılık Durumlarının Araştırılması
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
12 Karadeniz Bölgesi Dut Morus spp Seleksiyonu I
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)   Devam Ediyor  
13 Gürgentepe Ordu İlçesinde Yetiştirilen Yerel Armut Çeşitlerinin Meyve ve Ağaç Özellikleri
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
14 Rize ili koşullarında organik çay üretiminde Sarı çay akarı Polyphagotarsonemus latus Banks 1909 Acari Prostigmata Tarsonemidae nın mücadelesine yönelik çalışmalar
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)   Tamamlandı  
15 Çaykara İlçesinde Yetiştirilen Güzlük ve Kışlık Mahalli Armut Çeşitlerinin Pomolojik Özellikleri
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
16 Kabuklu Olarak Depo Edilen Bazı Tombul Grubu Fındık Çeşitlerinde Kalite Değişimleri
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
17 Gama Işını Uygulamalarının Natürel İç Fındıkta Depolama Kalitesine Etkileri
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Sanayi Bakanlığı (SAN-TEZ) PROJESİ   Tamamlandı  
18 Ordu da Aflatoksinsiz Fındık
  Avrupa Birliği   Tamamlandı  
19 Bazı Aromatik Bitkilerin Unlu Mamüllerde Kullanımı
  Avrupa Birliği   Tamamlandı  
20 Van Ve Çevresinde Yetiştirilen Mahalli Armut Çeşitlerinin Morfolojik Ve Pomolojik Özellikleri Üzerinde Araştırmalar
  BAP   Tamamlandı  
21 Darende Zerdalilerinin Seleksiyon Yoluyla Islahı Üzerine Araştırmalar
  BAP   Tamamlandı  
22 Akdamar Adası Bademlerinin Seleksiyon Yoluyla Islahı Üzerine Araştırmalar
  BAP   Tamamlandı  
23 Kükürtleme Uygulamasının Bazı Antioksidant Madde İçerikleri Üzerine Etkilerinin Araştırılması
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ   ARAŞTIRMA PROJESİ   Tamamlandı  
24 Modern Fındık Tekniklerinin Uygulanmasına Yönelik Eğitim Projesi
  Avrupa Birliği   Tamamlandı  
25 Gümüşhane İli Zerdalilerinin Prunus armeniaca L Seleksiyon yoluyla Islahı Üzerine Araştırmalar
  BAP   Tamamlandı  
26 Doğu Karadeniz Bölgesi Muşmulalarının Mespilus Germanica L Seleksiyon Yoluyla Islahı Üzerine Bir Araştırma
  BAP   Tamamlandı  
27 Ordu Ekolojisinde Yetiştirilen Tombul Palaz Kalınkara Ve Çakıldak Fındık Çeşitlerinde Fenolojik Özelliklerin Belirlenmesi
  BAP   Tamamlandı  
28 Trabzon İli Merkez İlçe Karayemişlerinin Seleksiyon Yoluyla Islahı Üzerine Araştırmalar
  BAP   Tamamlandı  
29 Ordu Ekolojisinde Yetiştirilen Tombul Fındık Çeşidinde Klon Seleksiyonu
  BAP   Tamamlandı  

2019 © ORDU ÜNİVERSİTESİ