PROFESÖR BURHAN ÖZTÜRK
ORDU ÜNİVERSİTESİ/ZİRAAT FAKÜLTESİ/BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ/MEYVE YETİŞTİRME VE ISLAHI ANABİLİM DALI/ (Araştırmacı ID : 19542) - (ORCID : 0000-0002-0867-3942) burhanozturk@odu.edu.tr

Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı

1 Malatya'da (Akçadağ) Yetişen Alıçların Biyokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
2 Ordu'da Yetiştirilen Kivi Çeşitlerinin Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
3 Ordu Ekolojik Koşullarında Klonal Anaçlar Üzerinde Yetiştirilen Bazı Elma Çeşitlerinin Verim ve Meyve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
4 Nanofiber Membranları Uygulamalarının Kesme Gül (Rosa hybrida L.) Çiçeklerinin Vazo Ömrüne Etkileri
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Devam Ediyor  
5 Bazı Fındık (Corylus avellana L.) Çeştilerinin Allerjenik Gen Ürünü İçeriği Bakımından Kalite Analizi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
6 Çakıldak ve Tombul fındık çeşitlerinde farklı dikim sıklığı ve budama sistemlerinin uygulanabilirliğinin araştırılması
  -Tübitak 1001   Devam Ediyor  
7 Kısıntılı sulama rejimleriyle uygulanan biogübrenin oturak fasulyenin verim, kalite ve bazı biyokimyasal özellikleri üzerine etkileri
  -Tübitak 1002   Devam Ediyor  
8 Türk somonu ve hamsi atıklarından elde edilen protein hidrolizatlarının topraksız domates yetiştiriciliğinde biyostimulant olarak kullanım olanaklarının araştırılması ve meyvelerin hasat sonrası muhafazasına etkisinin belirlenmesi
  -Tübitak 1001   Devam Ediyor  
9 Bakır ve bor bazlı biyonanokompozitlerin geliştirilmesi ve kitosan yardımıyla çilek ve kiraz meyvelerinin muhafaza performansının artırılması
  -Tübitak 1003   Devam Ediyor  
10 Biyobozunur malç uygulamalarının kapya biberin (Capsicum annuum L. var. conoides (Mill.) Irish) hasat sonrası kalite performansı ve biyoaktif bileşen içeriği üzerine etkileri.
  -Tübitak 1002   Tamamlandı  
11 Bazı yabancı fındık çeşitlerinin Ordu ekolojik koşullarında kalite özelliklerinin incelenmesi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Devam Ediyor  
12 Daday İlçesinde Yetiştirilen Üryani Eriğinde (Prunus domestica) Klon Seleksiyonu
  Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)   Tamamlandı  
13 Ümitvar Sinop Armutlarının Performanslarının Belirlenmesi
  Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)   Tamamlandı  
14 Farklı Hasat Zamanlarına Bağlı Olarak Fındıkta Meyve Kalitesinde ve Fitokimyasal İçeriğindeki Değişimlerin Belirlenmesi
  Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)   Tamamlandı  
15 Soğukta Muhafaza ve Raf Ömrü Süresince Hayward Kivi Çeşidinin Meyve Kalitesi Üzerine Hasat Sonrası AVG ve MAP Uygulamalarının Etkisi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
16 GA3 ve Kalsiyum Uygulanmış Regina Kiraz Çeşidinin Hasat Sonrası Meyve Kalitesi Üzerine Modifiye Atmosfer Paketleme (MAP) Uygulamasının Etkisi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
17 Hünnap (Ziziphus jujuba Mill.) meyvesinin soğukta muhafaza performansı üzerine hasat sonrası 1-metilsiklopropen (1-MCP) uygulamasının etkisi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
18 Krymsk 5 ve Piku 1 anacı üzerine aşılı 0900 Ziraat ve Regina kiraz çeşitlerinin performansı üzerine terbiye sistemlerinin etkisi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
19 Bazı Fındık Çeşitlerinde Aminoetoksivinilglisin (AVG) uygulamalarının Verim ve Kalite Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi
  ARAŞTIRMA PROJESİ   Tamamlandı  
20 Hayward Kivi Çeşidinin Soğukta Muhafaza ve Raf Ömrü Performansının Belirlenmesi: Ordu ile Diğer Yetiştiricilik Bölgelerinin Karşılaştırılması
  Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)   Tamamlandı  
21 Hünnap meyvesinin (Ziziphus jujuba Mill.) çatlaması üzerine farklı uygulamaların etkisi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
22 Soğukta Muhafaza ve Raf Ömrü Süresince Hayward Kivi Çeşidinin Meyve Kalitesi Üzerine Hasat Sonrası AVG ve MAP Uygulamalarının Etkisi
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
23 Karanfil’xxin (Dianthus caryophyllus L.) Vazo Ömrü Üzerine Hasat Öncesi Aminoetoksivinilglisin (AVG) Uygulamalarının Etkisinin Belirlenmesi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
24 SOĞUKTA MUHAFAZA SÜRESİNCE KAYISI MEYVESİNİN FİZİKO-MEKANİK VE BİYOKİMYASAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE METİL JASMONAT (MeJA) VE MODİFİYE ATMOSFER PAKETLEME (MAP) UYGULAMALARININ ETKİSİ
  Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
25 Farklı Olgunluk Safhasındaki Hünnap Meyvelerinin Soğukta Muhafaza Performanslarının Belirlenmesi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Özel Kuruluşlar   Tamamlandı  
26 Farklı MAP uygulamalarının soğukta muhafaza edilen hünnap meyvesinin meyve kalitesi üzerine etkileri
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Özel Kuruluşlar   Tamamlandı  
27 Bluecrop Maviyemiş Çeşidinin Soğukta Muhafaza Performansı Üzerine Aloe vera Uygulamalarının Etkisi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Özel Kuruluşlar   Tamamlandı  
28 Hünnap Meyvesinin Hasat Sonrası Depo ve Raf Ömrü Üzerine Aloe Vera Jeli ve MAP Modifiye Atmosfer Paketleme Uygulamalarının Etkisi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
29 Kızılcık Cornus mas L Meyvesinin Soğukta Muhafaza ve Raf Ömrü Performansının Belirlenmesi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
30 Karayemiş Prunus Laurocerasus Meyvesinin Biyo Teknik Özellikleri Üzerine Hasat Dönemlerinin Etkisi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
31 Piraziz Elmasının Soğukta Muhafaza Performansı Üzerine Farklı Uygulamaların Etkisi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
32 Karayemiş Meyvesinin Soğukta Muhafaza Süresi ve Meyve Kalitesi Üzerine Aloe vera Jel ve Modifiye Atmosfer Paketleme Uygulamalarının Etkisi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
33 Bazı Yoğun Dikim Sistemleri ve Soğuklara Dayanıklı Anaçların Krymsk 5 ve Krymsk 6 0900 Ziraat Çeşidinin Performansı Üzerine Etkileri
ORDU ÜNİVERSİTESİ   -Tübitak 3501   Tamamlandı  
34 Jonagold elma çeşidinde aminoethoksivinilglisinin AVG hasat önü dökümüne Braeburn elma çeşidinde metil jasmonatın MeJA renklenme üzerine etkileri
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
35 Kivi fidanı üretiminde farklı anaç çaplarının aşı başarısı ve fidan gelişimi üzerine etkileri
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
36 Orta Karadeniz Bölgesi İçin Üstün Kestane Genotiplerinin Belirlenmesi ve Çeşit Tescili
  -Tübitak 1001   Tamamlandı  
37 Braeburn Elma Çeşidinde AVG nin Hasat Önü Döküm Üzerine Etkisi
  -Tübitak 1002   Tamamlandı  

2019 © ORDU ÜNİVERSİTESİ