PROFESÖR MELEK ÇOL AYVAZ
ORDU ÜNİVERSİTESİ/FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ/KİMYA BÖLÜMÜ/BİYOKİMYA ANABİLİM DALI/ (Araştırmacı ID : 13657) - (ORCID : 0000-0001-5155-5784) mcol@odu.edu.tr

Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı Kimya

Yıl Hazırlayan Ad Soyad Tez Adı Tez Durumu
2025 TUBA KIRCA Usnea subfloridana likeninden ham, kristalize ve süperkritik CO2 ekstraksiyonu ile elde edilen özütlerin biyolojik aktivitelerinin incelenmesi Tamamlandı
2025 CEM ÇAĞLAR ÖZYURT Arı Ürünü Katkılı Metal-Organik Çerçeve Nanopartiküllerinin Sentezi, Karakterizasyonu ve Antioksidan, Antiinflamatuar ve Antimikrobiyal Aktiviteleri Devam Ediyor
2025 TANER KAYACI İzmir'den Temin Edilen Çörekotu Ballarının Antioksidan Aktivitesinin Spektrofotometrik ve Elektrokimyasal Yöntemlerle Araştırılması Devam Ediyor
2025 AHSEN MİRAY GÖZÜTOK Türkiye'nin Çeşitli Bölgelerinden Temin Edilen Propolis Örneklerinin Biyokimyasal İçerikleri ve Biyolojik Aktivitelerinin Karşılaştırılması Devam Ediyor
2024 MERVE NUR GÜNGÖR ÇUHADAR Yemeklik bitkisel yağ türlerinin biyolojik etkinliklerinin ve maliyetlerinin karşılaştırılması Tamamlandı
2021 HAVVA ÇELİK Bazı ticari ve ham, çam ve çiçek balı örneklerinin kozmesötik potansiyellerinin incelenmesi Tamamlandı
2018 FİGEN AKSU Ordu ilinden toplanan yabani ve yenilebilir mantar türlerinin antioksidan aktivitelerinin ve kolinesteraz, tirosinaz ve üreaz inhibisyon potansiyellerinin belirlenmesi Tamamlandı
2018 FİLİZ KIR Ordu ilinden toplanan yabani ve yenilebilir mantar türlerinin biyolojik olarak aktif madde profilinin belirlenmesi Tamamlandı
2015 BELDE ÖMÜR Karadeniz bölgesinde üretilen kestane (Castanea sativa Mill.)ballarının biyokimyasal özelliklerinin incelenmesi Tamamlandı
2014 NİHAN GÜRCAN Ferrosen aktif birimi içeren yeni azin türevlerinin DNA bağlanma, dna kesim ve antioksidan aktivitelerinin incelenmesi Tamamlandı

2019 © ORDU ÜNİVERSİTESİ