PROFESÖR TARIK YARILGAÇ
ORDU ÜNİVERSİTESİ/ZİRAAT FAKÜLTESİ/BAHÇE BİTKİLERİ BÖLÜMÜ/MEYVE YETİŞTİRME VE ISLAHI ANABİLİM DALI/ (Araştırmacı ID : 6315) - (ORCID : ) t.yarilgac@odu.edu.tr

Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı

1 Fındık Yetiştiricliğinde İyi Tarım Uygulamaları
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Avrupa Birliği   Tamamlandı  
2 Van koşullarında Elma Ağaçlarının Döllenme ve Meyve Özellikleri Üzerine Balarılarının (Apis mollifera L.) Etkisi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
3 Bazı Şeftali Çeliklerinin İnvitro’da Çoğaltılma İmkanları
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
4 Alphonse Lavallèe ve Isabella Üzüm Çeşitlerinde Co60 Kullanılarak Mutasyon Oluşturma Olanakları
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
5 Anaç Adayı Kiraz, Vişne ve Mahlep Genotiplerinin Doku Kültürü Yöntemiyle Çoğaltılması
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
6 Bodur Elma Yetiştiriciliğinde Farklı Ürün Yükü ve Pro-Ca (Prohexadione Calcium) Uygulamalarının Vegetatif Büyüme, Verim ve Meyve Kalitesine Etkisi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
7 Çarşamba’da Organik Olarak Yetiştirilen Tombul, Palaz ve Çakıldak Fındık Çeşitlerinde Ocaktaki Dal Sayısına Göre Biyokimyasal Özelliklerin Değişimi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
8 Ordu Ekolojik Koşullarında Klonal Anaçlar Üzerinde Yetiştirilen Bazı Elma Çeşitlerinin Verim ve Meyve Özelliklerinin Belirlenmesi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
9 Malatya’da (Akçadağ) Yetişen Alıçların Biyokimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
10 Aşırı Atif Mesanede Serum Miyeloperoksidaz (MPO), C-Reaktif Protein (CRP) ve Serum Prolidaz Aktivitesinin Erkek, Kadın hastalar ve Sağlıklı Akranları ile Karşılaştırılması
ORDU ÜNİVERSİTESİ   ARAŞTIRMA PROJESİ   Devam Ediyor  
11 Farklı MAP uygulamalarının soğukta muhafaza edilen hünnap meyvesinin meyve kalitesi üzerine etkileri
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Özel Kuruluşlar   Tamamlandı  
12 Kızılcık Cornus mas L Meyvesinin Soğukta Muhafaza ve Raf Ömrü Performansının Belirlenmesi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
13 Trabzon ili Merkez ilçesinde yetişen yenidünya genotiplerinin Eriobotrya japonica Lindl pomolojik özelikleri üzerine araştırmalar
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
14 Soma Termik Santrali Civarında Yetiştirilen Zeytin Olea europaea L Çeşitlerinin Yaprak ve Meyve Özellikleri
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
15 Van ve Yöresinde Bodur Elma Yetiştiriciliği
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)   Tamamlandı  
16 Ceviz Doku Kültürü Uygulamalarında Sürgün Gelişimi Üzerine Hormonların Etkisi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
17 Bazı Yerli ve Yabancı Ceviz Çeşitlerinin Farklı Ekolojilere Uyumları Üretimi ve Pazarlama Sorunlarının Belirlenmesi Üzerine Araştırmalar
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)   Tamamlandı  
18 Kentsel Arıtma Çamuru Uygulamalarının Elma Ağaçlarında Beslenme Statüsü ve Ağır Metal Birikimine Etkileri
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
19 Organik Tarım Geliştirme Projesi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Avrupa Birliği   Tamamlandı  
20 Fındık Dikim Sistemleri
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Avrupa Birliği   Tamamlandı  
21 Sürdürülebilir ve Karlı Fındık Yetiştiriciliği
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Avrupa Birliği   Tamamlandı  
22 Modern Fındık Tekniklerinin Uygulanmasına Yönelik Eğitim Projesi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Avrupa Birliği   Tamamlandı  
23 Fatsa Fındık Kivi ve Ceviz Üretimi Geliştirme
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Avrupa Birliği   Tamamlandı  
24 Ordu Üniversitesi Merkezi Laboratuar Projesi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)   Tamamlandı  
25 Bazı Aromatik Bitkilerin Unlu mamullerde Kullanımı
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Avrupa Birliği   Tamamlandı  
26 Tombul ve Palaz Fındık Çeşitleri ile Corylus colurna L. nın Aşı Performansının Belirlenmesi Anacın Verim ve Kalite Üzerine etkisi
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)   Tamamlandı  
27 Adır Adası Van Bademlerinin Seleksiyonu
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  
28 Ceviz Gen Kaynaklarının Toplanması ve Muhafazası
ORDU ÜNİVERSİTESİ   Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi   Tamamlandı  

2019 © ORDU ÜNİVERSİTESİ